| Otiliaaa a întrebat:

Hei, TPU! Explicati-mi si mie cum este cu examenul Cambridge. Eu vreau sa ma apuc de vara aceasta sa invat ca sa dau CAE. Pretul este de 610 lei, am inteles - dar nu pricep - ei imi dau carti sau trebuie sa imi fac rost eu de ele - adica pentru ce dau banii aia laughing? Si ce carti ar trebui sa-mi cumpar ca sa fiu foarte bine pregatita? Precizez ca eu de-abia am trecut intr-a 9-a si doresc ca in decursul anului ce urmeaza sa ma pregatesc intens, dorind sa plec la studii in strainatate big grin

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Pretul este taxa pe care o platesti pentru a sustine examenul. Materialul de studiu nu e inclus, pentru cursuri de pregatire la British Council trebuie sa platesti o alta suma, dar nu e obligatoriu sa te pregatesti tot la ei. Poti face pregatire cu un profesor sau iti poti procura culegeri cu exercitii, fie de la cineva care a dat examenul, fie le comanzi de pe Internet (eu am comandat 2 de pe Internet si mi-au fost foarte utile; am dat in jur de 100 RON pe ele). Ai aici un link cu cateva:
http://www.librarie.net/categorie/1130/carti/ready-for-cae
Eu am luat "Ready for CAE", una cu teorie, alta doar cu exercitii. Contin tot ce ai nevoie, in afara de CD-uri pentru Listening, dar banuiesc ca te descurci si fara.
Eu am inceput sa ma pregatesc cu vreo 4 luni inainte de examen si am folosit doar culegerile si o carte pe care am folosit-o la scoala, Destination (C1 si C2):
http://www.librarie.net/......itable-for
Cam atat. Trebuie sa fii sigura ca poti obtine certificat de CAE, fiindca este destul de dificil, in special daca doresti sa te pregatesti singura. Eu l-am luat cu calificativul C, nivel C1. Oricum, mult succes!

2 răspunsuri:
| Otiliaaa explică (pentru thegatekeeper):

Mercii mult! Eu doresc sa ma pregatesc cu un profesor, nu la British Council. O sa vorbesc si cu profa sa vad ce carti imi cumpar. Mercii inca o data :**!

| thegatekeeper a răspuns (pentru Otiliaaa):

E o idee buna, fiindca platesti mult mai putin si ti se poate explica de mai multe ori, in cazul in care nu intelegi ceva.
Cu placere.