Draga nu trebuie sa te apuci de fumat caci o sa ai mai tirziu probleme grave de sanatate!
E de 10 ori mai rău să inhalezi fumul altora decât să fumezi tu. Ori renunța la prieteni ori la sănătate, dar dacă alegi a doua variantă măcar fumează tu, e mai bine așa și să zicem că are cam aceleași efecte dar măcar fumând organismul se poate obișnui dar stând la fumul altora din când în când te poate afecta mai rău.
Oricum acei prieteni nu cred că vor rămâne cu tine când vei ajunge la vârsta mijlocie și vei avea probleme(cel mai posibil).
Și dacă te apuci de fumat ce faci? Îți faci rău o dată că inhalezi fumul altora, și încă o dată că fumezi și tu.
Logica de gaina... insipirui fumul altora... si pe urma mai bagi si tu o tigara si sigur e mai sanatos asa nu?
Dupa parerea mea este chiar de 11 ori mai rau. Reciteste raspunsul tau si poate ca procedand asa iti vei da seama de toate aberatiile debitate.
Sa nu incepi vreodata sa fumezi daca tii la sanatatea ta. Ti-o transmite unul care a fumat zeci de ani si acum are plamanii "in pioneze" cum s-ar spune. M-am lasat de cativa ani buni dar si acum sunt/am ramas "o leguma" d.p.d.v. al efortului. Evita pe cat poti mediul nociv, si in nici un caz sa NU urmezi sfatul imbecil de a incepe sa fumezi pentru a reduce efectele nefaste ale fumatului pasiv. Multa sanatate!
Imbecil ești tu, unii se adaptează fumatului și trăiesc până la vârste destul de înaintate. Nu toate organismele sunt la fel.
Dacă ai fi știut puțin despre acest subiect ți-ai fi dat seama că fumul inhalat direct din țigară și cel emanat după ce l-ai inspirat nu au aceleași proprietăți. Ăsta se cheamă în termeni populari englezești SecondHand Smoke și e considerat de unii mai toxic(desigur sunt păreri diferite dar în mod normal dacă are proprietăți diferite te afectează în mod diferit)
Mai copil imbecil, spus in termeni romanesti, probabil ti-as putea fi tata, afla ca sunt medic asa ca iti garantez ca sunt perfect constient de termenii folositi in toate cazurile ce au tangenta cu medicina si/sau sanatatea. Consider ca orice alte comentarii sunt de prisos fiindca m-ar descalifica sau discredita/compromite.
Știi pe dracu', oricine știe că fumatul e nociv dar de asemenea organismul se poate adapta și chiar sper să mă contrazici prin cunoștințele tale medicale și să îmi arăți că nu e așa.
Nu am tangențe prea mari cu medicina și mereu m-am ferit de această parte dar eu zic că sunt niște informații de bun simț. Subiectul ăla de fum expirat și fum cum e el e dezbătut încă și la un nivel mult mai mare decât ai lucra tu vreodată. Eu am citit lucrul ăsta acum ceva timp, poate cei care l-au spus s-au înșelat dar mi se pare logic ca 2 elemente cu proprietăți diferite să te afecteze diferit iar faza cu adaptatul iar e o chestie de bun simț căci altfel nu ai cum să îți explici moși de 80 de ani care la viața lor fumau trabucuri și nici acum nu s-au prăpădit.
Tu crezându-te mare specialist puteai veni cu informații de specialitate, nu cu jigniri, dar lasă că știu și eu ce fel de "specialiști" mai se formează uneori pe aici.
Doar pentru a nu ramane dator cu un raspuns iti trimit aceste informatii : Conform cercetatorilor de la Universitatea Stanford : "Fumatul pasiv nu poate fi asociat în mod direct cu dezvoltarea cancerului pulmonar, potrivit rezultatelor celui mai mare studiu realizat pe această temă în Statele Unite ale Americii, pe parcursul a zece ani şi jumătate, informează dailymail.co.uk." Si de asemenea in continuare : "Studiul, publicat în Journal of the National Cancer Institute, arată că incidenţa cancerului pulmonar a fost de 13 ori mai mare la fumătorii activi şi de patru ori mai mare în cazul foştilor fumători, decât în cazul celor care nu au fumat niciodată ţigări." http://www.descopera.ro/......inzatoare. Sau urmatorul extras dintr-un alt articol : "In timp ce numeroase studii stiintifice au demonstrat efectele nocive ale fumatului pasiv asupra sistemului respirator la copii, literatura medicala – exceptand studiile asupra bronsitei cronice, emfizemului pulmonar si a cancerului pulmonar – nu furnizeaza decat putine informatii tratand efectele fumatului pasiv la adulti. Studiul stiintific al efectelor fumatului pasiv nu este simplu, totusi, diverse studii au aratat ca fumatul pasiv creste riscul aparitiei cancerului pulmonar" http://www.sfatulmedicului.ro/......tate_1191. Si ca o ultima remarca, incearca pe cat este posibil sa eviti sa te aventurezi in domenii pe care nu le-ai studiat, nu le stapanesti, sau care iti sunt complet nefamiliare. Este un sfat, si depinde doar de tine daca il vei lua in considerare.
Pot doar să îți apreciez ultimul tău efort de a răspunde care putea totuși apărea de la început. Nu am de ce să mă mai contrazic cu tine, eu am expus doar ceea ce consideram și ceea ce știam din anumite lucruri pe care le-am citit odată sau observat(iar fiind vorba de riscuri ajungem tot despre ce vorbeam că unele organisme se adaptează, normal că riscul crește dar nu e obligatoriu să fii afectat), în rest chiar nu am de ce să te contrazic tu având studii în domeniul medicinii, dar și eu am o remarcă, data viitoare să încerci să și explici mai pe larg înainte de a jigni. Nu sunt singurul om care consideră lucrurile expuse de mine și de asemenea multe opinii diferă și în mediul de specialitate, deci prima oară argumentează folosindu-ți acele cunoștințe dacă tot ești matur.
Nu te apuca de fumat. Ce dacă unul de lângă tine se aruncă de pe bloc imediat faci și tu ca el?
Phantasmagoria întreabă: