Deci am intrebat-o pe mama. eu mi-am comandat o carte de germana din Bucuresti in alba, desigur prin curier. pe mine m-a costat 7 lei curieratul, deci se ia in functie de pachet. cred ca o sa te coste maxim 10 lei. mie cartea mi-a venit in aproximativ 7 zile, deci din constanta in Bucuresti ar dura in jur de 2-4 zile, acum tu poti intreba curierul ca sa fi sigura. cum am mai spus trebuie sa specifici adresa si numele caruia catre care expediezi coletul. deci cam astea ar fi, iar cand ti-am spus ce i-ai putut face cadou am uitat sa mentionez sa-i faci si o felicitare draguta cu La multi ani!
Pai te duci la posta si te interesezi de codul postal din sectorul si stada pe care sta prietenul tau si cumperi o cutie timbru si ii trimiti prin posta cadoul.Cat despre cadou...Cred ca ar trebui sa ii trimiti ceva din inima.
Trimite prin Posta Romana cu 3 zile (aproximativ, asa) inainte de ziua lui, nu cred ca dureaza mai mult, un colet cu respectivul cadou. Ideea e ca va ajunge direct la el, ca se poate ridica nuai pe baza buletinului. Daca nu ai incredere in posta, poti alege curieratul (fan courier, same day courier etc) care va face practic acelasi lucru, numai ca e mai scump si ajunge cu o zi mai devreme cred.
Cat despre idee de cadou, orice as zice eu sau oricine altcineva, nu va cunoastem si nu stim ce ii place lui. Dar parerea mea e ca ar trebui sa fie ceva foarte personal, ceva gen despre care a vorbit cu tine la un moment dat, ceva ce a zis din intamplare acum mai mult timp, ca sa vada ca ai tinut minte si cat a contat pentru tine treaba asta. Ia si o felicitare draguta in care sa scrii cateva cuvinte si sa te semnezi, mie intotdeauna mi-au placut super mult felicitarile, nimeni nu mai scrie nimic in ziua de azi.
Mai bine ii faci o filmare cu urari de la cei dragi lui care nu sunt acolo sau sa canti o melodie pentru el. O sa iasa ceva de genul:
https://www.youtube.com/watch?v=Vn6iyoR9pfQ
si
https://www.youtube.com/watch?v=GXjr19ogfq0
Uite cateva idei pentru ce ai putea sa-i cumperi:
*un parfum
*un ursulet cu I love you
*o poza cu voi doi intr-o rama in forma de inimioara
*poate o geaca
*poti sa iei un lantisor ceva, nu neaparat sa-l poarte, dar ceva in forma de inimioara sti tu, care se desparte in doua, jumatate o ti tu jumatate el.
Cat despre cum sa-l trimiti, eu te sfatuiesc sa-l trimiti prin curier.
Poti sa ii scrii in cateva randuri ce simti tu cu adevarat pentru el.Prin asta ii vei demonstra cat de mult il iubesti.
Trimiti cadoul prin posta cu 3 zile inainte de ziua lui, la adresa lui, iar peste 3 zile va primi un biletel de la postas prin care i se cere sa mearga la posta cea mai apropiata ca sa ridice un colet. Trimiterea unui colet in functie de greutate pleaca de undeva de la 7 lei din cate stiu eu. daca ai acasa cutie, o poti folosi pe aia si o imbraci in hartie si scrii adresa pe ea+timbrul. Ca sa ajunga direct acasa la el foloseste o firma de curierat.
Nu stiu chiar toate detaliile, cred ca costa in functie de gramaj nu stiu sigur, dar intereseaza-te ca trebuie sa afli cumva, si in orice caz, eu cred ca trebuie sa faci rost de nr. de tel. al curierului. de primit el il va prima, din cate stiu eu chiar acasa, pentru ca tu trebuie sa scrii pe pachet numele, adresa, adica sector, nr. astea( eu asa stiu dar nu sunt foarte sigura). si apropo ti-au placut iedeile? imi dai funda? apropo daca o sa aflu mai multe informatii o sa-ti spun.
Prin curier e totul sigur. De aici si pretul mai ridicat. Cauti pe google curier rapid (fan, sprint, rocurier etc), suni la nr lor (la contact, de obicei) si le zici ca vrei sa trimiti un colet in greutate de X la Bucuresti si sa ajunga la destinatar in data de... O sa vina ei la tine sa ia banii, ridica pachetul si il livreaza conform instructiunilor tale. Pretul la ele difera in functie de greutate, cauta si tu unul mai convenabil. Auzisem ca Sprint-ul e cel mai ieftin. Asta e nr lor de pe site pentru Ct: Oras: Constanta
Mobil:0725000277
Pai am vazut raspunsul tau si am intrebat-o pe mama , iar ea a spus ca trebuie sa fie ceva vreo agentie de curierat unde depui coletul si desigur ii spui unde vrei sa ajunga, adica in Bucuresti. imposibil sa nu fie nici o agentie in constanta la cat ii de mare, daca si la mine exista, intr-un orasel mai mititel ca sa zic asa.
Mie cadoul mi se pare superb. Adica, tu esti fata, toate fetele au putin spirit copilaros in ele, iar acest cadou, dupa mine este perfect. Cartea cu siguranta o va pune in biblioteca, chiar daca nu o citeste, si tot timpul o va vedea acolo si va sti ca este de la tine. Jucaria de plus va sta in camera lui, iar cand o va vedea isi va aduce aminte cat de mult va iubiti, iar scrisoarea o va citi, si o va pastra bine.