| Bettybat a întrebat:

Hei TPU,
Nu mai pot sunt foarte trista, nu e normal ce se intampla la mine in casa, deci efectiv nu mai suport, plang si nu mai pot... Am avut zilele astea niste zile foarte fericite pana a stricat tata totul, azi seara discutam frumos cu mama ca imi cumpar din banii mei niste carioci foarte scumpe dar a inceput mama ca ea nu ar da banii pe asa ceva si ca daca nu fac banii din desene nu are rost sa le cumpar, dar eu asta imi doresc, desenatul e doar o pasiune nu o cariera si m-a ranit mult ce a zis mama ca daca sora mea care a facut un liceu de arte e mai buna si nu face bani din asta atunci nu are rost sa le cumpar. M-a ranit spunand ca sora mea e mai priceputa fiindca e mai mare. Am simtit ca practic sora mea e mai buna decat mine si ea e in general talentata la multe, dar atunci eu nu sunt buna la mai nimic decat ea. Am spus ca e dorinta mea sa desenez asa din pasiune fiindca desenul ma face sa ma simt bine, e o pasiune si ca acele carioci sunt dorinta mea, dar tata a inceput sa tipe la mine ca fac mereu numai cum vreau si ca comentez mereu la ce spun ei. Desi eu mereu am fost cuminte nu le-am reprosat, dar asa sunt eu mai sensibila, nu ma pot schimba, asa sunt eu, nu stiu cum ma pot schimba. Si a inceput tata sa imi reproseze ca eu mereu sar la cearta cu ei, cand eu de fapt doar plang si spun ce am pe suflet, dar ma ranesc tare de tot cuvintele lui, incerc sa ii vorbesc frumos, dar mai rau fac.
Cine e de vina?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

In primul rand... ce legatura are vina? Cu ce te ajuta sa stii cine e de vina?
Aici intervin niste notiuni ample despre dezvoltarea personala, dar... pe langa asta, nu trebuie sa te lasi influentata de situatia ta actuala. Desi este mai greu.

Oricum, trebuie sa intelegi ca nu ai ce sa faci, absolut nimic. Nu poti sa le schimbi mentalitatea unor asemenea parinti, pur si simplu. Mai ales ca nici nu ai varsta necesara la care sa faci ceea ce vrei. Imi pare rau de asta. Dar totusi, nu este un lucru chiar asa de rau.

Tu trebuie sa ramai in continuare asa cum esti, sau ma rog, poate putin mai puternica. Nu trebuie sa te superi pe nimeni, pana la urma ei nu se supara, deci... nu ai nimic de pierdut sau de castigat. Asta este conceptia lor, tu ai alta, este ceva firesc.

Continua sa faci ceea ce faceai si pana acum, nu ai nevoie de acele culori sa desenezi. Cu un simplu creion poti sa faci minuni, crede-ma, doar cu unul singur. Poti sa faci asta si sa arati lumii cat de buna esti in ceea ce faci. Dupa timpul o sa treaca, o sa apara noi oportunitati. Tu trebuie sa nu iti pierzi mintea si dorinta de a reusi pana atunci.

Nu pera avem cu ce sa te ajutam noi, si imi pare rau de asta. Dar totul o sa fie bine oricum, crede-ma. Iti urez succes si o zi frumoasa in continuare happy

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Iubirea necurmată învinge totul.

| Bettybat explică (pentru sadrian46):

Numai daca ar fi existat asa ceva in familia mea sad

| Cksihja a răspuns:

Și eu eram pasionat de desen când eram mic, atunci mi-am cumpărat din banii mei tot felul de lucruri pentru desen.
Acum desenez din când în când din pasiune în general dar nu am o carieră din asta.
Probabil părinții tăi te-au certat deoarece știau că acele carioci urmau să stea aruncate într-un colț, ei sunt maturi și cu experiență, ei știu că banii se câștigă greu deci nu pot să-și permită să arunce cu bani pe fereastră.
Eu zic să încerci să economisești ban cu ban până ajungi la suma stabilită atunci o să te lase sigur pentru că arăți că înțelegi valoarea banilor.

| Tony87 a răspuns:

Macar tu nu ai un parinte cu probleme psihice grave si altul plecat in alta tara cu intentia sa te puna la munca in cativa ani.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Bettybat):

Dacă nu a exsitat, poate începe cu tine. Iubește-i așa cum sunt și educă-i.

| Violleta2022 a răspuns:

Cariocile sunt pentru copii mici, de gradinita!
Daca esti mai mare si iti place sa desenezi si sa colorezi, foloseste acuarela, fiindca carioca iti strica mana si este pentru copilasi, ca sa coloreze cartile de colorat.
daca ai intr-adevar talent, atunci arata-le tuturor ca tii sa folosesti acuarela, in loc de carioca si ca picturile tale sunt frumoase si mai bune ca ale sorei tale.
O carioca scumpa nu te face mai buna la desen!
De altfel nu te face deloc, fiindca iti strica mana si nu-ti permite sa amesteci culorile, asa cum o faci cu paleta de culori acurela.
daca vreis a ajungi vreodata la un liceu de arte, puen mana de pe acum pe acuarele si invata sa colorezi cu ele, ca acelea sunt cele care iti deschide orizontul si posibilitatile sa ajungi cineva in viata.
Carioca ramane creionul copilasului mic, cu care coloreaza carticele de colorat, nefiind indicate celor care vor sa faca arta.

| Adry05 a răspuns:

Doar din varianta ta ar fi greșit să ne dăm cu părerea, poate chiar sari ori fără să-ți dai seama, ori te minți singură că ei sunt problema. cine știe cât or fi fost cariocile respective, peste bugetu lor, poate au probleme cu banii îm perioada asta, lucruri d care tu poate nu știi dar tot pretinzi să primești

| Bettybat explică (pentru Adry05):

Da, dar cariocile mi le cumpar din banii stransi de mine, nu mi le cumpara ei

| Adry05 a răspuns (pentru Bettybat):

Aa păi atunci ei ce implicare mai au în povestea asta? dacă-s banii tăi cumpără-ți ce vrei, n-au dreptu să comenteze

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu de asta cu cariocile.E ok sa ti le cumperi.
Doar ca poate in general n-ai pus problema cum trebuie si nu a fost momentul potrivit.
Si sa fii atenta cand deschizi subiectul sa fie doar mama ta daca tati e un pic mai nervos.

| Andreeush a răspuns:

Cât costă acele carioci de ai ajuns să te cerți cu părinții?

| Notmyaccount a răspuns (pentru Violleta2022):

Dumnezeule mare! Esti pe langa subiect... Exista carioci folosite de profesionisti pentru tot felul de lucruri: logo-uri de exemplu. Daca tu stii doar despre cariocile pe care le folosesc copiii mici, nu inseamna ca doar din-alea exista. Nici sa nu mai spun ca poate fi talentata la desen fata in cauza, dar nu neaparat la pictura. Oricum, te sfatuiesc sa te informezi inainte sa dai astfel de sfaturi! Toate cele bune!

| Bettybat explică (pentru DoarBogdan):

Multumesc frumos pentru raspuns happy