1.Ai fost racita
2.Ai fost in vizita la bunica la spital
3.Ai avut grija de un copil cand mama lui a fost la serbarea fratelui mai mare.
Buna, draga mea! This is cand of... " Story of my life". Pot zice ca am trecut prin lucruri asemanatoare in generala, chiar si in liceu. Fata serioasa, care avea maxim 3 prietene, nu eram si nu sunt petrecareata de fel. Am trecut prin tot felul de experiente si am fost marginalizata in timpul aniilor petrecuti in generala pentru ca nu eram la fel de "cool" ca ceilalti.
Ei bine, tu, daca in general esti o persoana ok, care nu provoaca probleme in clasa si nu faci o revolta din orele profesorilor nu cred ca ar trebui sa aiba nimeni nimic cu tine, in special diriginta. Daca nici nu faceai parte din coregrafia respectiva nu vad care ar fi problema ei. Inteleg ca va vrea o clasa unita, dar preferintele voastre pot fi diferite, iar asta trebuie sa inteleaga toti. In loc sa vii cu scuze pe care le-a auzit de o mie de ori de la mai multe persoane si cred ca ar agrava situatia, mai ales ca nu poti demonstra ca asa a fost, zic ca ai putea sa vorbesti cu unul din parintii tai sau sora, frate mai mare daca ai si sa le explici ce s-a intamplat cu amanunte si de ce ai luat decizia sa nu mergi la petrecere. Nu cred ca se vor supara pe tine, in schimb ii poti cere unuia dintre ei sa o sune pe diriginta si sa ii zica ca tu ai fost ocupata in acea zi, chiar daca minte ( si sa fie o minciuna cat de cat credibila). In clipa aia diriga o sa accepte mult mai usor scuza si poate discutia dintre voi o sa fie mai friendly, plus ca eviti un conflict cu parintii in cazul in care diriga o sa vrea sa se razbune cumva ca nu ai fost la petrecere, iar tu o sa dormi mult mai linistita. Probabil parintii tai stiu deja ca nu ai o situatie atat de buna la mate si nu o sa ii surprinda daca diriga o sa bage lucrui de genul asta in conversatia dintre ei.
Eu asta faceam cu sora si tatal meu cand nu voiam sa particip la o activitate, am fost un copil cu note bune in general, dar la mate era jale si la mine. Ai mei mereu au apreciat ca doresc sa colaborez cu ei si sa le zic cand lipsesc de undeva in loc sa merg in alta patre poate cu un anturaj prost. Bine... cand eram sincera ma mai criticau putin, dar tot ma ajutau pentru ca cumva. mai bine aflau de la mine decat de la diriga.
Sa ne zici ce ai facut. Bafta, pup!
Poti sa zici ca ai avut o problema personala, probleme in familie. Pana la urma nu esti obligata sa faci ceva ce nu iti place. Daca nu esti genul care sa mearga la petreceri cu prietenii nu vad de ce ar trebui sa te oblige cineva.
Ocupate de scoala, sa inveti cat mai bine si nu lasa pe nimeni sa te influenteze, deciziile trebuie sa le iei tu, nu altii in locul tau.
Probleme existentiale, chiar crezi tu ca nu mai doarme diriga la noapte ca n-ai fost tu la petrecere . Te sperie colega degeaba. Ii spui ca ai avut o problema personala sau ca nu erai obligata sa vii si gata.
E sarcina ta de a te autoapara prin motivul ca nu esti fortata sa asisti unde nu iti place indiferent de opinia dirigintei.
Mama spune ca nu ii pasa si ca nu ma ajuta. Eu anul trecut am facut multe tampenii la scoala si am terminat cu 8 la purtare...nu o sa ma creada orice i-as zice.
Spune adevărul până la urmă dar intr-un mod cât se poate de frumos, eu cred că va aprecia mai mult sinceritatea decât o scuză penibilă. Dacă îți este rușine să vorbești cu ea fata de colegii tăi, ai putea sa o aștepți la ușă înainte să vină în clasa sau mergi tu si caut-o. Succes
Școală de azi e un dezastru. Mai mult te strica prin petreceri, dansuri. Mai lipseau feitzele si alcoolul. Cred ca viitorul va fi home schooling in sistem tutorial sau scolile particulare. În școlile de azi se strica copii. Majoritatra familiilor de crestini - ortodocsi din alte tari aleg home schooling.
misauratcuviata întreabă: