Fiecare profil are lucruri mai mult sau mai putin placute, depinde de cat de mult iti dai tu interesul.La limba romana vei lucra pe baza textelor, vei analiza teme, motive, viziune despre lume, figuri de stil, vei studia in continuare genurile literare, modurile de expunere(nimic necunoscut pana aici, doar ca vei lucra intr-o alta maniera si iti vei dezvolta alte abilitati pentru ca esti la liceu).
2.La mate depinde foarte mult de interesul pe care il acorda proful/profa orei.In clasa a 9 a nu e foarte diferita matematica de la filo fata de cea de la un profil real, insa poate sunt mai indulgenti profii.
3.In mod normal proful\profa de engleza va analiza nivelul clasei si va stabili modul de predare. Oricum, ar trebui sa predea timpurile din nou, intrucat se repeta in fiecare an.
4.Fizica va fi asemanatoare cu cea de la real, dar din nou depinde daca proful\profa va fi indulgent\a.
5.Latina are un oarecare grad de dificultate, insa daca inveti declinarile foarte bine si repeti ora de ora va fi ok.O sa se bazeze foarte mult pe traduceri si gramatica.
6.Istoria in clasa a 9 a e mai mult cultura generala din punctul meu de vedere.Acum ca privesc in urma, materia de a 9 a a fost destul de ok.Nu cred ca ar trebui sa te gandesti doar la note, insa daca iti dai interesul si inveti astfel incat sa intelegi, e posibil.Totusi, la filo se pune mare accent pe istorie, romana etc., asa ca nu trebuie neglijate.
Sper ca te-am ajutat intr-o oarecare masura!