| AliceAlso123455 a întrebat:

Ma afecteaza mereu cand ii aud pe parintii mei ca s-au imprumutat de bani şi ca au de platit rate.Nu mai suport sa tot ii aud, nu pot vorbi si ei separat, parca fac anume sa aud.Nici nu le cer nimic sa imi cumpere pentru ca stiu ca nu am bani.Cum fac sa nu ma mai gandesc ca parintii mei nu prea au bani?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Andreea23r a răspuns:

Nu cred că ai vârsta necesară pentru a-ți lua un job. Poți însă să îți ajuți părinții facând chestii prin casă: spălat vase, curățenie, plătești unele facturi, cumpărături, etc.+ să înveți la liceu și îi mai scapi pe ai tăi de unele griji.
Ai aproximativ 15 ani, nu ar mai trebui să te deranjeze plânsul alor tăi. Mi se pare normal să știi și tu ce se întâmplă ca să te poți conforma. Dacă nu se plâng de tine, atunci este în regulă. Părinții tăi trebuie să se descarce și ei și cum ești destul de mare consideră că ți se pot confesa/se pot plânge lângă tine. Încearcă să fii mai matură în această privință.

5 răspunsuri:
| georgestanciu a răspuns:

Gasesteti un hobby care sa te tina ocupata

| Subsemnatul123 a răspuns:

Iti gasesti un job ca sa-i ajuti si tu cu bani.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Au și părinții tăi of-urile lor, necazurile lor, iar tu crezi că folosesc tonul ridicat, intenționat, doar ca să-i auzi tu, pentru a nu avea anumite pretenții de la ei. Poate că nu e așa. Fiindcă, dacă ai nevoie de rechizite școlare, te asigur că nu te-ar trimite la școală fără acestea. Ori cu încălțămintea ruptă...
Probabil că deocamdată nu își permit nici ei să își facă toate plăcerile și se simt destul de frustrați.

| AliceAlso123455 explică (pentru floresdemayo):

Mulțumesc

| CodrutElian1990 a răspuns:

"Asa s-a calit otelul" este denumirea unui roman a lui Nikolai Ostrovski. Parintii nu trebuie sa se fereasca de copii atunci cand vorbesc despre problemele familiale. Face parte din educatia copiilor, de a sti prin ce greutati trece o familie.