Inteleg ce simti si desi eu nu prea ma pot ajuta pe mine, poate pe tine pot sa te ajut. Fa ceva, lucreaza undeva si castiga proprii bani. Pune deoparte putin cate putin incat sa iti permiti sa stai in chirie si apoi faci ce vrei pentru ca esti pe cont propriu.
Nu ma lasa sufletul sa plec acum de langa ei.
O sa am timp destul pe urma sa stam separati.
Discuta sincer și deschis cu ei despre cum te simti. Dar fa acest lucru cand sunt bine dispuși. Vorbeste cu blândețe și respect profund si nu ii acuza. Un raspuns bland indeparteaza furia.
In primul rand ai niste parinti grijulii care tin la tine si te iubesc mult. Daca esti si unicul lor copil, cu atat mai mult.
Incearca sa surprinzi un moment in care au timp sa te asculte (adica sa nu fie tensionati, foarte obositi, nervosi) si incearca sa le prezinti argumentat de ce vrei sa faci ceva sau ce intentionezi sa faci. Incerca sa le asculti si sa analizezi si punctul lor de vedere si sa vi cu completari sau daca e cazul cu dezacord cu conditia sa exemplifici motivele.
Mai exact, incearca sa negociezi cu ei.
Ma asculta si pe urma imi reproseaza. Sunt destule certuri si asta nu prea m-ar ajuta.
Plus ca eu nu prea stiu sa port o asa discutie. Vreau doar intelegerea lor cu privire la alegerile mele.
18.
Discuta cu ei nu trebuie sa fie doar părinți la mine sunt si parinti si prieteni foarte buni, daca te certi cu ei nu plânge si nu te razbuna pe ei pur si simplu incearca sa nu pui la suflet certurile in familie si mereu sa bati apropouri daca vezi spre ex cu am zis tu cu rochia parca, ii toci la cap o saptamana "ce imi place o vreau si din astea" ascultai mereu si nu te lasa moale in fața lor nu te inchide in tine si nu te lasa dominată daca vrei sa faci ceva cu adevărat fal doar nu te vor da afara din casă