Să nu te sperie. Noi oamenii când vedem, vedem și interpretăm, adică traducem. Pe retină se formează o imagine identică cu aceea care se formează într-un aparat foto clasic sau digital. Apoi această imagine, să îi zicem fotografică, obiectivă, este transmisă la creier. Acolo este procesată și interpretată, adică transformată și i se acordă valoare. Este ca o bucată de aur scoasă din cuptorul de topit metale. Se face din ea un lingou și apoi se aplică o ștampilă personală. Doar din acel moment are valoare.
Dar acolo în creier se petrece o alchimie magică. Se transformă orice substanță în aur, ca în visul alchimiștilor, iar ceea ce strălucește este intepretat astfel. Nu tot ce strălucește e aur. Trebuie testat. Din cauza aceasta, să nu te sperie ceea ce ai constatat.
Nu trebuie să îți faci absolut deloc griji.Sunt persoane pentru care ești frumoasă exact așa cum ești și persoane care nu te vor agrea.Cum și tu la rândul tău nu consideri pe toți băieții frumoși și nu ești atrasă de oricare, așa fiecare din noi are propria părere, propriile gusturi.
Frumusețea este ceva relativ. Așa cum avem culori preferate, autori preferați sau muzică preferată (toate aceste preferințe fiind diferite de la o persoană la alta), așa avem și opinii și preferințe diferite legate de frumusețe când vine vorba de fizionomie. Tu nu ești frumoasă în ochii acelor germani, dar nu și în ochii colegilor de liceu.
De asemenea, cultura și mediul în care a crescut un om îi pot influența mult ideile legate de frumos. În Mauritania, de exemplu, femeile grase sunt considerate frumoase în vreme ce în Occident femeile își fac tot felul de operații estetice de liposupțiere și țin diete pentru a arăta mai slabe. Și limbajul poate juca un rol important în această percepție; cum zicea Ludwig Wittgenstein: "Limitele limbii mele sunt limitele mele".
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: