| barbie5 a întrebat:

Help fetelorhappy eu am acnee, ca nisipul... ce metode naturiste stiti si care v-au ajutat? funda?:*

5 răspunsuri:
| Nutzzuboy a răspuns:

Nu-s fata. Dar iti recomand Zineryt. Nu e naturist.

| MarrieMarie a răspuns:

Pai: Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.
sibig grinietoterapie

Alimente permise: legume si fructe proaspete, paine integrala, carne slaba, iaurt, branza de vaci proaspata

Alimente medicament: un pahar de suc de varza pe zi, timp de trei saptamani; spanac fiert sau crud, intre 200 si 300 de grame pe zi, timp de trei saptamani; struguri, 250 de grame dimineata si 500 de grame la pranz timp de trei saptamani; polen, 3 – 4 lingurite pe zi; drojdie de bere, intre 2 si 3 lingurite pe zi

Alimente interzise: grasimi animale, branzeturi fermentate, mezeluri, sosuri, vanat, patlagele vinete, ciocolata, dulciuri, bauturi alcoolice
Fitoterapie

Uz extern:

- badijonaj cu decoct de arnica (30 de grame de flori la un litru de apa cu fierbere de 4 – 5 minute), de mai multe ori pe zi

- comprese cu infuzie de flori de trei frati patati (100 de grame la un litru de apa), infuzie de brusture (intre 20 si 30 de grame la un litru de apa), infuzie de conuri de hamei (o lingura la 100 de mililitri de apa), decoct de salata (100 de grame la un litru de apa)

- bai de aburi la fata cu apa simpla sau cu decoct de musetel, fan, paie de ovaz, iar apoi tamponari cu apa rece

Uz intern:

- infuzie de coada soricelului (20 de grame de flori sau frunze la un litru de apa, infuzat zece minute), o cana pe zi

- infuzie de macris (20 de grame de frunze sau 40 de grame de radacina la un litru de apa, infuzat zece minute), cate o cana dimineata si seara
Helioterapie

In prima zi va veti expune fata la soare timp de 5 minute, apoi expunerea va fi crescuta zilnic cu alte 5 minute, in felul acesta ajungandu-se la un total de 60 pana la 90 de minute, o singura sedinta.
Reflexoterapie

Masaj energic al mainilor si picioarelor in urmatoarele zone (cand spunem zona ne referim la zona reflexogena): ficat, rinichi, glande suprarenale.
Crenoterapie

Herculane, Mangalia, Pucioasa, Olanesti – in general zonele unde se gasesc ape sulfuroase.
Alte remedii

Ungere, de doua ori pe zi, cu propolis (alifie 20%).

si mai e si:Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic. Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.

Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.

Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.

Pentru ca parul sa se pastreze curat si pentru a impiedica ingrasarea acestuia, fapt care agraveaza problema ta de sanatate, exte indicat sa iti speli parul zilnic si, in special, dupa orele petrecute in sala de fitness. In cazul in care nu este posibil, trebuie sa repeti spalarea pe cap la cel putin 2-3 zile.

Incepe o cura de multi-vitamine puternice. Adesea, aparitia acneei este un semn al faptului ca ceva nu functioneaza bine in organism sau ca acesta are o anumita carenta de vitamine si minerale. Sanatatea pielii tale este strans legata si depinde de nutritie. Epiderma este un organ vital, pe care, de cele mai multe ori, il ignoram.

Daca organismul nu primeste nutritia adecvata si de care are nevoie, pielea reactioneaza prin mijloacele pe care le are la indemana. O modalitate obisnuita prin care tenul iti "spune" ca are nevoie de mai multa atentie din partea ta si de anumite elemente hranitoare este aceea de a produce sebum in exces, inchiderea porilor, precum si de a reduce abilitatea pielii de a se vindeca si de a lupta impotriva microbilor si a bacteriilor.

Din dieta nu trebuie sa iti lipseasca nici cromul. Acest mineral este bine cunoscut pentru proprietatile sale, fiind folosit in numeroase diete pentru slabire. De asemenea, este excelent pentru vindecarea infectiilor epidermei. Un supliment de crom luat o data pe zi va ajuta vindecarea rapida a cosurilor, prevenind "izbucnirile" ulterioare.

Consuma morcovi, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A intareste tesutul protector al pielii si previne acneea. Ajuta la reducerea producerii de sebum. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea si intarirea tesutului pielii si a membranelor mucoase. De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic, de care corpul tau are nevoie pentru eliminarea toxinelor. O deficienta de vitamina A poate duce la aparitia acneei.

Evita machiajul incarcat si, daca este posibil, renunta complet la el. Produsele de machiaj contribuie la inchiderea porilor, cauzand aparitia mai multor cosuri si puncte negre. Daca trebuie sau vrei neaparat sa porti machiaj, asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt pe baza de apa.

Bea zilnic 8 pahare cu apa. Consumul de apa este esential pentru pielea curata, precum si pentru mentinerea unei bune stari generale de sanatate. Apa este necesara pentru transportarea si eliminarea substantelor toxice din organism, existand astfel o legatura intre apa consumata si tenul tern, fara viata, culoare si "atacat" de cosuri.

Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.

In plus, o data cu stoarcerea mizeriei acumulate in pori, practic rupi membranele existente sub piele, ceea ce duce la patrunderea infectiei si a sebumului sub piele, in straturile profunde ale acesteia. Astfel, singurul rezultat pe care il obtii este aparitia mai multor cosuri.

Fata de perna trebuie spalata zilnic sau la fiecare cateva zile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, asigura-te de inlocuirea frecventa a fetei de perna cu o alta curata. Aceasta deoarece, in timpul somnului, stai culcata pe fata de perna, care absoarbe uleiurile pielii tale. Astfel, in fiecare noapte, tenul tau se va incarca si murdari din cauza uleiurilor impregnate in tesatura, ceea ce agraveaza problema. Tocmai de aceea, este important sa iti mentii lenjeria de pat curata in permanenta.

Consuma alimente bogate in zinc. Zincul este un agent antibacterian si un element necesar pentru glandele producatoare de ulei si sebum ale pielii. O dieta din care zincul lipseste sau se afla in cantitati insuficiente poate duce la aparitia cosurilor.
Funda?

| MarrieMarie a răspuns (pentru MarrieMarie):

Sunt niste pasi care trebuie urmati.nu este tratament.dar, taca vreiiti recomand eucerin sau cutaden.

| ladygaga a răspuns:

Iti spun eu un tratament care te va scapa definitiv de acnee

In primul rand nu folosi Zineryt.Da,te scapa de acnee,iit face fata super curata, dar doar pe timpul tratamentului, apoi vei avea explozie de cosuri de fata.Stiu cum e pentru ca asta am facut si eu, deci iti zic din proprie experienta.

Am auzit de niste pastile care sa le iau.Se numesc AZITROX. cumpara-le e cutiuta 25 de lei, dar sunt doar 3 pastile.sunt cam scumpe, dar sunt foarte bune.
Le-am folosit si eu. este un tratament de 1 luna, dar te scapa de tot.Am avut si eu acnee si am folosit pastilele astea si acum mai am doar cateva cosuri pe aici pe colo.

| distinct a răspuns:

Buna nancydolly, poti vedea aici ceva produse naturiste pentru tratamentul acneii http://www.produsenaturiste.ro/afectiuni-ale-pielii-1/acnee.html