| Anomnomif a întrebat:

Hey! Am aproape 16 ani si nu am fost niciodata in viata mea la o petrecere peste noapte sau nu am dormit la vreo prietena din cauza parintilor mei. Ei au incredere in mine, ma lasa sa ies oricand, oriunde, ma lasa sa merg in alte orase, dar doar pe perioada zilei. Cand vine vorba de petrecut noaptea altundeva, nici macar nu mai are rost sa ii intreb. Eu nu fumez, nu beau sau alte lucruri de genul asta si parintii mei stiu chestia asta. Nu inteleg de ce nu imi ingaduie sa petrec noaptea la o colega acasa sau nici macar nu vor sa comunice nici cu mine, nici cu colega, nici cu parintii sai. Pur si simplu le e mai usor sa ma stie acasa si nu vor sa accepte ca vreau sa ma distrez. In 3 ore cat ies afara in acelasi loc zilnic nu e acelasi lucru. Ma uit pur si simplu la prietenele mele sau ceilalti adolescenti care merg la party dupa party iar eu nici macar nu am dormit la o colega acasa vreodata in viata mea. De fiecare data cand le propun sau ii intreb ei schimba subiectul sau incep sa ma ignore. Daca ar fi vorba de sora mea de 12 ani, cu siguranta ar lasa-o si acum sa faca ce vrea pentru ca asa ii ingaduie ei sa faca totul. Mereu mi-a fost greu sa comunic cu ei, de asta uneori mi-e greu sa exprim ceea ce simt si sa comunic la randul meu cu ceilalti in unele situatii. Nici nu se pune problema de a face o "intelegere" cu ei sa ma lase, pentru ca pana acolo mai e mult de vorbit si e mai greu cu partea asta. Doar prin cearta pot sa rezolv problemele astea in ultimul timp sau ma mai observa plangand si ma intreaba ce am patit. Vreau doar sa ma distrez si sa comunic mai mult cu ei, sa imi cunoasca prietenii deoarece niciodata nu as zice nu acestui lucru, insa ei nici macar nu imi propun sau nu ii intereseaza.
Ce e de facut in aceasta situatie? Doresc raspunsuri serioase va rog!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Despre ce distractie vorbesti la doar 15 ani?
Parintii tai se pare ca te iubesc foarte mult si te protejeaza, facand ceea ce trebuie!
Este timp de distractie dupa 17-18 ani, dar pana atunci, ai nevoie de protectie, maia les acum, acnd este pandemie si te poti infecta, aduce covidul acasa si-ti nenorocesti parintii.
Nu-i nevoie sa te certi, fiindca devii un copil rebel si vor pune mai multe restrictii. Incearca sa-i intelegi pe parintii tai si sa accepti ideea ca esti totusi un minoc destul de mic, la 15 ani (fiindca nu ai inca 16, nu avem cum vorbi de varsta asta).
La varsta ata nu ai nevoied e distractii, chiar daca tu doar asta vrei, de aceea legea este facuta, ca parintii ati sa te supravegheze sis a nu te lase de capul tau, ca esti prea mic sa intelegi ce-i bien si ce-i rau si sa iei decizii bune.
Ce este de facut?
Asculta de parintii tai, ca nu-ti vor raul, dimpotriva!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă te ajută cu ceva, așa sunt și ai mei. Mă lasă să ies de unul singur in oraș sau in afara lui dacă aș vrea, dar niciodată noaptea. În schimb eu nu am gândul la party-uri. Eu aș vrea sa stau peste noapte la o cabană ca sa pot sa ma intorc acasa a doua zi si sa nu fac dus-intors in aceeași zi. Dar ca idee, nu e ceva așa neobișnuit. Și... party-urile astea nu sunt cele mai sigure locuri. Să dă în băutură, fumat, dezbrăcat. Nu e ca în desenele animate că stați in pijama pe canapea și vă uitați la filme animate si mâncați sandwich-uri iar la 12 noaptea vă băgați la somnic. Trebuie să știi in ce te bagi, indivizii care vin la party-uri vin cu alte gânduri. Iar daca tu zici ca nu bei, nu fumezi, ei bine acest lucru s-ar putea sa se schimbe. Cu prietenele e ok să stai, dacă sunt fete calumea nu nebune, asta da, poate ii convingi pe părinți. Dar daca vrei la party-uri care au și băieți... să știi că există niste intenții. Nu de alta dar am un coleg care mereu imi povestește de petrecerile lui si tocmai mi-a zis ca s-a îmbătat cu o fată ca să aibă relații intime cu ea. Și i-a și ieșit. Ea fiind mai mică decât tine. Deci să știi că în directia asta merg lucrurile.

| Anomnomif explică (pentru Violleta2022):

? doar arunca te multumesc.

| Adry05 a răspuns:

Pfff, dificil. Poate ai putea începe prin a chema tu o colegă să vină să doarmă la tine? ca să vadă că nu ia casa foc? laughing ei probabil sunt panicați de tot ce văd la tv, s-or gândi că te răpesc din casa aia, sau că ieșiți singure că poate nu e nimeni acasă și de aia te duci, sau că cine știe ce party o să fie acolo. Nu prea ai tu șanse să le schimbi mentalitatea pentru că n-o să asculte de tine, te-ar ajuta un aliat adult, gândește-te dacă ai pe cineva care ar putea vorbi cu ei despre asta

| mgtow a răspuns:

Nu o lasa nici pe aia mica sa isi faca de cap. Le e frica ca pune unu maciuca in orificiile tale si ii va durea sufletul mult pe chestia asta. Mai ai 2 ani apoi ai timp de ce vrei tu doar deschizi usa si iesi din casa atunci, numai sa nu curvesti pentru ca e pacat si iti strici mandria omeneasca