Cartile sunt foarte interesante si odata ce te apuci sa le citesti nu poti sa te lasi de ele pana nu le termini [mie asa mi s-a intamplat]. La noi in Romania sunt aparute 5 volume traduse si cred ca a aparut si al 6-lea de curand, in total sunt 8.
Am citit pe un site ca s-ar putea sa faca un film dupa carti dar nu se stie sigur.
Aici:
Carti cu vampiri: Seria "House of Night/ Casa Noptii" va fi transformata in film!
Seria "House of Night/ Casa Noptii" va fi transformata in film! Da, ati citit bine. Se pare ca proiectul este in lucru de ceva vreme, insa nu avem prea multe informatii pana la momentul actual.
Inca din anul 2008, Revista Variety a anuntat ca seria va fi adaptata pentru marile ecane, scriind ca drepturile au fost cumparate de catre case de productie Empire Pictures, iar scenariul va fi asigurat de catre Kent Dalian ("Fish in a Barrel"). Producatorul Michael Birnbaum de la Empire Pictures se ocupa chiar acum de transformarea volumului "Semnul" intr-un film/ serial.
Cu ca nu stim foarte multe lucruri despre acest proiect, P. C. Cast, una dintre autoarele seriei (celalalta fiind fiica sa, Kristin Cast), a publicat pe blogul sau un mic interviu din care putem sa aflam detalii despre viitoarea productie.
Autoarea nu stie inca daca seria va fi transformata intr-un lungmetraj sau intr-un serial TV. Producatorul, Michael Birnbaum, lucreaza la asta in prezent, dar toate drepturile apartine casei de productie Empire Pictures care va lua decizia finala.
A citit scenariul scris de catre Kent Dalian si are aprobarea ei completa.
Inca nu a inceput selectia actorilor care vor face parte din distributie.
Clipurile video de pe site-ul www.houseofnightseries.com nu ii prezinta pe actorii care vor juca in film/ serial, ci sunt doar niste trailere pentru carti.
Scenariul este putin diferit fata de carti, astfel in film/serial unele personaje sunt introduse mai devereme sau mai tarziu decat in carte, au fost facute cateva modificari in subiect, unele lucruri adaugate, altele scoase. Asa se intampla atunci cand incerci sa ecranizezi o carte, mai ales atunci cand este prima dintr-o serie. Autoarea este de acord cu toate aceste modificari si spune ca nu o crede ca acestea vor schimba povestea.