anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey
Am fata plina de cicatrici și arată groaznic. Pe langa cicatrici mai am și pistrui,iar aceștia le dau un aspect și mai urât. Cum as putea sa am și eu o față frumoasă? Mă simt groaznic când vorbesc cu cineva față în față pentru că am impresia că persoana respectivă se uita doar la defectele mele și asta mă deranjează! Multe persoane mi-au spus că sunt frumoasă,dar eu cred că au spus-o doar din politețe. Mai ales că acum a început să-mi apară și acneea, de trei luni mai port și ochelari care nu mi se potrivesc deloc. Pot spune că sunt hidoasă.
De ce unii au totul,dar eu nu am nimic? De ce nu putem fi toți la fel de frumoși? De ce nu mă simt bine in pielea mea?
Vreau sa fiu și eu frumoasă că celelalte fete!
Nu mă pot obișnui cu fața și corpul meu! Uneori as vrea sa dispar de pe suprafața planetei!
Aș vrea să mă trezesc cu zâmbetul pe buze in fiecare dimineață,dar când mă uit în oglindă îmi dispare toată pofta de viață.
Când eram mai mica nu aveam nici macar o problema cu aspectul meu, dar când am crescut am inceput sa-mi vad toate defectele fizice.
Am pe față vreo 8 cicatrici, dar 3 se vad foarte tare. Am doua intre sprâncene, iar una sub ochi. Tin sa menționez că sunt cicatrici atrofice care au un aspectul de gaura și că le am de aproximativ 4-5 ani in urma vărsatului de vânt. Am auzit că nu pot scăpa de ele. De pistrui am incercat sa scap cu ajutorul mierii, mentei, pătrunjelului, produselor lactate și multe altele dar nici una nu a dat rezultate. Asta m-a descurajat și mai tare și efectiv îmi vine să plâng crying
Voi mai putea avea vreodată o față curată sau măcar puțin mai frumoasă?
Va rog sa îmi spuneți câteva tehnici și scuze că am scris cam mult, am simțit nevoia să mă descarc.

Răspuns Câştigător
| ngllllll a răspuns:

Prea multe orgolii in lumea asta. Crezi ca fetele care sunt super sexy, bombe, sunt fericite? Isi gasesc vreunul care isi bat joc de ele, le ia pentru sex, apoi le lasa. A devenit o obsesie grija asta a fetelor sa fie super frumoase. Nimeni nu zice sa nu fii ingrijita, curata, dar nu sunt astea lucrurile importante. Degeaba esti papusa de pus in vitrina, daca esti la inima o fiinte foarte cruda. Asta, ceea ce simti tu, este data de mediul in care traiesti. Aunt lucruri care nu se zic, dar oamenii le au in suflet: orgoliile, mai ales intre fete, intre femei maritate, cu copii, intre babe! Cauta prieteni adevarati, care te accepta, un prieten care nu te ia pentru ca esti o papusa de pus in vitrina. Sunt oameni bolnavi la cap, cei care sunt obsedati de cum se machiaza, si mai nou, si baietii s-au muierit. Iar pe interior sunt 0, aproape retardati mental. Nu te mai preocupa. Esti frumoasa asa, mai frumoasa decat te-ai putea face prin machiaj. Tu nu iti poti da seama de frumusetea ta, asa cum nici floarea nu stie ca e frumoasa.

6 răspunsuri:
| ciumabubonica a răspuns:

Mie unul imi plac pistruii...nu iti fa griji din cauza aceasta plus ca cu timpul s ar putea sa iti treaca acele cicatrici

| Ofataobisnuita1103 a răspuns (pentru ciumabubonica):

Mulțumesc de încurajare happy

| aXy99 a răspuns:

De cosuri poti scapa ducandu-te la dermatolog. Si de restul. Eu zic sa incerci, nu ai ce pierde.
Ar trebui sa te obisnuiesti cu tine si sa te placi asa cum esti, aspectul fizic nu este singurul care conteaza.
Cicatricile se vor vindeca odata cu trecerea timpului. Poate nu se vindeca permanent, dar se vor ameliora considerabil. Si eu am ramas cu nsite cicatrici urate pe spate si pe umeri in urma unei acnee severe, dar in cativa ani s-au mai dus, inca se vad, dar nu la fel de rau ca la inceput. M-am obisnuit, asa ar trebui sa faci si tu.
"Embrace yourself"

| Ofataobisnuita1103 a răspuns (pentru aXy99):

Cu acneea am exagerat. In acest moment mai am un singur cos pe frunte happy
Dar în legătură cu dermatologul cred că sunt cam mica. Am doar 12 ani și sper că mi se vor ameliora cicatricile.
Aș vrea să mai încerc in iarna asta sa îmi dau cu miere și produse lactate (lapte, iaurt, smântână), iar când vine primăvara sa îmi dau cu zeama acea acră de la păpădie că sa îmi mai decolorez pistruii.
Crezi că sunt șanse să îmi dispară pistruii?
Adică mama are și a avut fața plină de pistrui când era mai mica decât mine. Eu am doar pe nas și puțini pe obraji, adică am avut și am mult mai puțini decât mama.
Ai idee că aș putea manca pentru a nu mi se mai înmulții pistruii? Am înțeles că este bine sa mănâncă fructe și legume cu vitamina C deoarece fac pielea mai puțin sensibilă la soare?
Alte sugestii?

| aXy99 a răspuns (pentru Ofataobisnuita1103):

Sa nu te mai considera urata, asta ar fi prima sugestie. Sa nu incerci toate leacurile babesti pentru ca in proportie de 99% nu vor functiona. Nu exista "sunt prea mica pentru doctor". Iti va da niste creme care vor functiona, cat de mult, nu stiu, dar mai bine decat leacurile astea babesti. Iti vei face o idee daca poti sa scapi sau nu de cicatrici. Mie mi s-au dus semnele de pe frunte, dar am folosit multe creme prescrise de doctorul dermatolog.
Pistruii pot sa dispara de la sine cand vei mai creste, dar nu e obligatoriu.

| Ofataobisnuita1103 a răspuns (pentru ngllllll):

Wow,chiar m-au impresionat vorbele tale! Mulțumesc că mi-ai deschis ochii și acum îmi dau seama ca nu doar aspectul fizic contează.
Sănătate! happy