Fa-ti spaghetti, se fac foarte usor si sunt multe retete incat sa schimbi gustul des.
( bolognese, carbonara etc).
Dar mama ta nu face chestii clasice in casa? ciorbe, fripturi, musaca, tocanite de n feluri? De ce duci tu grija asta?
Combina banalul cu ceva nou ce nu prea mananci de obicei. Chiar ieri am facut niste Cannelloni (tuburi din paste), pe care le-am fiert si le-am umplut cu carne de pui, reteta o ai aici: http://www.retete-mancare.ro/......i-e0.html; ia-ti niste file de somon sau şalău pe care il faci la gratar,nu prajit, iar in loc de cartofi prajiti,fierbe cativa cartofi taiati cubulete, pui putina sare peste ei, niste branza rasa eventual, fie iti fierbi niste legume congelate (morcovi,mazare), si iti faci o masa si buna si sanatoasa. Fa-ti tortellini,tot niste paste, cu sunca, cascaval si sos de rosii la cuptor, iese o bunatate; spaghete Carbonara: fierbi o mana de spaghete iar dupa ce le-ai scurs de apa, intr-o tigaie pui niste sunca/salam sa se rumeneasca, fara ulei (Se scurge ulei din sunca), iar peste pui smantana de gatit si spaghetele le amesteci cu sosul de smantana, iar la final pui putin piper pentru aroma si iti iese o super masa. Cumpara-ti niste salata verde, fierbe 2 oua si putin piept de pui, rade niste branza, pui si cateva masline, cubulete de rosii + castraveti + ardei iar la final sare si cubulete de branza peste, si iti faci o salata usoara pe care o mananci numai decat. Desigur, merge si o supa de pui cu legume, o supa-crema cu crutoane, ciorba de perisoare. Pofta buna! pa pa
Ba da face dar uneori ma intreaba si ce vreau sa mananc in ziua respectiva si nu stiu ce sa mai mananc m-am saturat mancare cartofi, supe si astea
multumesc oricum!
Iti mai zic o chestie pe care mi-o fac singur cand patesc ca tine: incalzesti putin cuptorul de la aragaz inainte, apoi pui pe tava multe felii de paine ( ia din aia feliata de lene), pe care pun cascaval o feliuta ( taiata din calup, nu din ala gen branza topita) si o bucatica de salam sau de sunca, kaizer ( ce mai ai din astea prin casa). Le lasi cam 10 minute in cuptor. Cascavalul se topeste in mare parte, salamul ala se rumeneste un pic si painea devine prajita. Cand le scoti miros de mori, pui Ketchup si piper si mananci de spargi. Se pot reincalzi si la microunde daca iti raman din felii sau se mananca rece.
daca tot mi-ai dat funda de bucatar...s-o merit