anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

happy am 14 ani, acum cateva zile am fost la matusa mea si am vazut ca isi lua sange din deget sa verifice glicemia happy si am incercat si eu. si aveam glicemia 178, e mult? eu dulciuri nu mananc mult. e posibil sa fac diabet? daca da, trebuie sa fac injectii in fiecare zi? straight face, ce se poate intampla daca n-as face injectiile astea?
va rog, vreau un raspuns serios happy dau funda big grin

Răspuns Câştigător
| FadetoBlack a răspuns:

Păi glicemia urcă şi creşte, poate ai fost stresată în ultimele zile, şi glicemia se face pe stomacul gol... Atunci va fi exactă. Injecţii iei doar dacă e avansat diabetul, dacă eşti la început vei fi nevoită să iei nişte pastile.

9 răspunsuri:
| Deliiiaaa a răspuns:

Deci daca te-ai spalat pe maini inainte, mergi si fa-ti un control medical, dar daca nu te-ai spalat e din cauza ca erai murdara pe maini.

| EvaneSScence a răspuns:

Glicemia nu se ia asa oricand decat de catre diabetici.
Tu trebuie s-o iei dimineata pe nemancate ( prin analize la sange ) si atunci normala e intre 0, 75 si 1.

| tpuforyou a răspuns:

Da este cam mare, dar aceasta oscileaza in functie de varsta stare de sanatate, dulciuri in exces, bauturi cu indulcitori, stres!
Am facut si eu un test acasa mi>am luat glicemia dimineata aveam 76 si dupa ce am mancat putina ciocolata aveam 104 deci nu te speria poate sa oscileze!

| diia29 a răspuns (pentru EvaneSScence):

Era 6 dimineata, nu mancasem...

| diia29 a răspuns (pentru Deliiiaaa):

Ma spalasem pe maini...

| EvaneSScence a răspuns (pentru diia29):

Nu puteai sa ai 170 in cazul asta. E imensa. Fa-ti neaparat analizele.

| diia29 a răspuns (pentru EvaneSScence):

Am o frica imensa de spitale, ace, etc. nu cred ca o sa ma duc mor de frica... o sa imi mai iau maine inca o data glicemia, daca e prea mare nu cred ca o sa fac nimic in privinta asta. happy

| EvaneSScence a răspuns (pentru diia29):

Si eu o am, dar ma tine maica-mea din scurt cu astea cand e vreo problema. Sper sa fii bine totusi happy

| Deliiiaaa a răspuns (pentru diia29):

Atunci ar fi bine sa iti faci un control medical.