Pentru a afla echilibrul perfect intre inaltime si greutate, se efectueaza testul bmi, se gaseste pe net online.
Idealul e sa nu ai o masa corporala cu indice mai mare de 25. IMC se calculeaza: greutate supra inaltime la patrat. Esti foarte ok asa cum esti, ai fi supraponderala daca ai avea undeva la 60 si ceva de kg. Prietenii care iti spun ca trebuie sa mai slabesti se "ghideaza" dupa idealurile societatii unde numai femeile foarte slabe sunt considerate frumoase. Daca tu esti multumita de aspectul tau fizic si esti sanatoasa, nu trebuie sa mai slabesti. Kilogramele in plus( pe care tu nu le ai) devin o problema doar atunci cand isi pun amprenta asupra sanatatii. Eu consider ca arati foarte bine asa.
Esti buna asa cum esti, nu-ti mai asculta prietenii care iti spun ca esti grasa :*
Ce conteaza ce cred altii? Daca in general te simti bine si esti sanatoasa nu mai este important daca unii sunt de acord cu greutatea ta. "Idealul" asta nu exista. Daca vrei sa slabesti, fa-o pentru tine si nu ca sa fie prietenii tai multumiti, sau restul sa te aprecieze. Eu personal cred ca este okay, dar din nou, nu conteaza parerea mea.
Nooo,UMC-ul nu era asa ..adica,am o verisoara doctorita-.- Offf, am lapsus o intreb si revin cu un raspuns
Offf, e IMC nu UMC. Verifica informatia http://calorii.oneden.com/imc.html