| Anonimus937382 a întrebat:

Hey TPU, de ce credeți că unii oameni au noroc în viață, iar alți oameni nu au noroc? De ce viață este bună cu unii și dură cu alții? rog răspunsuri serioase, vreau să citesc și punctul vostru de vedere despre acest subiect, chiar dacă în trecut mai m-am documentat despre asta, întotdeauna este bina să cunoști mai multe perspective.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Treaba sta in felul următor: Dumnezeu oferă fiecărui om daruri. Unuia îi oferă frumusețe fizica, altuia inteligența, altuia suflet bun, etc. Omul trebuie să știe cum să folosească aceste atuuri in favoarea lui, dar sa nu se creadă superior celorlalți, căci altfel cade în păcatul mândriei.
Alții își fac norocul cu mana lor, știu să profite de oportunități, pe când alții se complac, fiindu-le teamă de schimbare și să părăsească zona de confort, de aceea nu ajung la nici un rezultat favorabil lor.
In aceasta lume nu suntem egali.

| VoidEternal a răspuns:

Punctul meu de vedere este că cel mai inutil lucru pe care îl poți face, este sa te gândești de ce altora le e ușor și ție nu.

| Anonimus937382 explică (pentru VoidEternal):

Nu este vorba despre mine aici, citește cu atenție înainte să răspunzi. Eu doar vreau să văd perspectiva fiecăruia asupra vieții în acest context, totul se rezuma la filozofie, din cele mai vechi timpuri și pana în prezent, oamenii si-au adresat tot felul de întrebări.

| VoidEternal a răspuns (pentru Anonimus937382):

"din cele mai vechi timpuri și pana în prezent, oamenii si-au adresat tot felul de întrebări."

Unele mai stupide ca altele...

Uite, reformulez:
Perspectiva mea asupra vietii este că cel mai inutil lucru pe care îl poți face, este sa te gândești de ce unora le e ușor și altora nu.
Happy now?

Nu legi o chestie atât de arbitrară ca norocul cu noțiuni filosofice, ci mai degrabă cu concepte ca: Dumnezeu si darurile sale, destin, predestinare, farmece, Mama Omida... etc. Te-ai prins tu. Discuta cu cine ți-a răspuns mai sus, sunteți pe aceeași lungime de undă.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Știi vorba aia că norocul ți l mai faci și cu mana ta.

| 199onur7 a răspuns:

Ba eu nu știu cei norocul ăsta da știu sigur mai mult decât sigur ca exista un Dumnezeu atâta doar unul si dacă el îți știe frate inima si sufletul cum il ai îți da și te ajută faci bine pe lumea asta vezi bine ai inima curată fără nicio intenție in tine rea sau lacomă invide ură îți da crede-mă ca chiar îți da te ajută îți deschide multe uși dar sa fi om este cel mai important dintre toate poți avea bani cu căruța daca ai ură invide si lacomi in tine degeaba rămâi cu bani singur si înconjurat de oamenii falși care țiar lua si pielea de pe tine pentru niște hărti mai bine pierzi cu bunătate decât sa dormi cu lacomiie și conștința plină ură orice face omul pe lumea asta aicia plătește tot absolut tot.

| dullcat a răspuns:

Buna.Cred ca trebuie sa existe o balanta in univers, nu se poate sa avem toti noroc sau ghinion.Iar aceste notiuni sunt oricum relative.Asa ca putem spune ca din cand in cand avem ghinion, sau poate ni-l facem chiar cu mana noastra, iar de alte ori avem noroc, sau iarasi e doar o consecinta a unor evenimente pe care tot noi le-am influentat in propria favoare.