Partea aia cu: "I-ar mai apoi bunica a spus ca: De ce nu aduce si ea ceva de mancare? De ce vine la noi si mananca? A fost la Italia un an de zile si vine la noi si mananca?
Acolo unde vine "la noi si mananca aici?" Trebuia sa adaug „aici"!
Nu mai dramatiza atat, nu e chiar asa naspa cum pare. Trebuie doar sa ii explici prietenei tale ca bunica-ta are o problema, nu toata casa Asa sunt babele, iar scopu' e s-o faci pe prietena ta sa inteleaga acest lucru.
Nu cred ca aveti mai mult de 13 ani, daca ati fi fost mai mature nu ati fi suferit atat dintr-un nimic.
Daca nu vrea savina, propune situ sa iesiti undeva, la un suc sau cevasi ii povestesti ca bunica ta a facut o gafa si ca va pare rau. Apoi, o duci acasa la tine si gata.Si inainte spune-i si tu bunicii tale sa nu mai faca astfel de afirmatii cand e prin preajma. Seara placuta!
Azi vreau sa o chem la mine sa ne jucam!
Dar daca refuza? Ce sa-i spun?
Poate doar tu creiz ca nu este o problema acolo, de aceea nu mai insista sa-i spui fetei ca nu-i nimic, pentru ca bunica ta, tocmai a spus ca este.
Deci, discuta cu bunica, inainte sa decizii tu, ceea ce oamenii mari hotarasc, sau spun!
"Hai.mai,te lasi influentata de o baba batrana(cred ca e pleonasm darna)mce-i cu tine.Sa iti fie clar, bunica mea nu era in toane bune, nu a zis-o intentionat".Si daca nici atunci nu vrea, ii spui sa nu manance acolo ci doar sa va jucati si evevntual sa va duceti la magazin
Nu are rost sa vorbesti cu bunica... Nu e ca si cum te-ar lua in seama...
Vorbeste cu prietena si explica-i ca bunica ta are o varsta si s-a sclerozat.
O sa te ierte daca ii explici asta...
Succes!