Hai sa fim seriosi, ai plecat de numai 1 saptamana si deja te simti singur si iti este dor de tara?
Nu te-ai dus acolo sa faci ceva pentru viata ta?
Ia-ti de munca, fa-ti prieteni printre colegii de munca, iesi cu ei, in timp iti faci o prietena, mai mergi si la unchiul care-l ai acolo samd.
Cat despre vorbitul in lb romana poti s ao faci aici pe forum sau pe FB-ul tau, unde eai prietenii din tara, asa cum fac si eu si altii care am plecat de zeci de ani din tara.
Ai făcut bine că ai plecat – ai curaj, un loc de muncă stabil și condiții bune.
Singurătatea e normală la început, dar:
Găsește comunități românești (online sau local).
Încearcă să te apropii de colegi sau vecini.
Stabilește un program regulat pentru a vorbi cu familia și prietenii de acasă.
Dă-ți timp să te adaptezi. Dacă tot nu te regăsești, reevaluează după câteva luni. Ai făcut o alegere bună, dar adaptarea cere răbdare.
Cu asemenea condiții și salariu. Ești în top și nu-ți dai seama deloc! Și la vârsta ta!
Nu ai habar câți băieți, bărbați nau șansa asta în viață pe care tu o ai!
Lucrez în IT.
Nu am facultate dar am bac și cunostințe în Informatica
" Prietenii " 90 % sugative de bani și anturaj prost *( băutură, fumat, droguri sau jocuri de noroc )!
Important CE FACI cu banii câștigați! Cauta moduri pasive de investire a banilor ca în 2 -3 ani sa ai un venit secundar *( automatizat ) fără prea multa munca!
Fa bani daca ai ajuns acolo, te poti simti la fel de singur in Franta ca in Romania, profita cat esti acolo.
Pai esti singur, incearca sa iesi si sa-ti faci prieteni.
Sunt grupuri de romani (vezi pe Fb) si au mereu cate o adunare, un eveniment ceva. Alatura-te.
Daca reusesti sa iti faci o relatie, vei uita de singuratate.
Iti poti continua studiile in Fr? Intereseaza-te. Faptul ca vorbesti limba e un mare avantaj.