| Utilizatorul33997289 a întrebat:

Hey TPU

Sunt baiat, am 20 de ani și mă simt foarte aiurea

Am decis ca pe 4 Ianuarie sa plec din țara.în Franța mai exact.

Acum ajuns aici mă simt foarte singur. înteleg acum cum este sa pleci din casa părinților.

A vorbit un unchi de al meu sa vin aici la munca, el mi-a asigurat tot.a vorbit pentru mine...doar că sunt singur.

In vara am luat bacul cu 8 dar am decis să nu mă duc la facultate..sa plec în afara după sărbători...
Și cu toate că am învatat limba Franceza și pot comunica cu oamenii de aici...tot mă simt singur

Toată viața am fost tipul ăla mai retras
Nu am avut niciodată relații...prieteni am avut mulți dar au plecat și ei pe unde au putut.

Cei care sunt plecați din țara cum reușiți să vă potoliți dorul sau acel sentiment de singuratate?

Puteți să-mi oferiți un sfat? Să-mi spuneți dacă am făcut bine că am plecat din țara?
Cum sa rezist aici?

Daca ar fi sa trag o linie ar fi așa:

Chestii bune:
-Am învatat limba în 2 ani..pe la 17-18 ani. știu să vorbesc, să mențin conversații
-Salariu 2300€ pe lună
-Mancare, Cazare gratis atâta timp cât lucrez aici
-Program 5/7 pot lucra și în weekend pentru bani în plus

Chestii rele:
-Dor de casa, familie
-Ma simt singur
-N-am cu cine sa vorbesc în română.(glume, chestii de genul)
-Sunt singurul român pentru că unchiul meu nu se mai întoarce anul acesta..doar a vorbit pentru mine și m-a ajutat sa ajung aici

Va rog să trageți o concluzie și să-mi spuneți dacă am făcut bine că am plecat.
Eu sunt la mijloc..nu pot sa trag una.

Aaa da, chiar daca am 20 de ani nu mă consider chiar bărbat. încă sunt baiat daca ar fi sa o luam așalaughing

Aștept răspunsuri ..ms

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Hai sa fim seriosi, ai plecat de numai 1 saptamana si deja te simti singur si iti este dor de tara?
Nu te-ai dus acolo sa faci ceva pentru viata ta?
Ia-ti de munca, fa-ti prieteni printre colegii de munca, iesi cu ei, in timp iti faci o prietena, mai mergi si la unchiul care-l ai acolo samd.
Cat despre vorbitul in lb romana poti s ao faci aici pe forum sau pe FB-ul tau, unde eai prietenii din tara, asa cum fac si eu si altii care am plecat de zeci de ani din tara.