Bună eu personal sunt contra și nu prea înțeleg de ce unii oameni sunt pro, o înțeleg caini maidanezi sunt agresivi si musca dar gândițiva de ce au comportamentul ăsta cine so purtat urat cu ei noi oameni îi aruncam pe strada de mici apoi ne batem joc de ei și când sunt mari tot noi avem pretenția sa nu fie agresivi eu cred ca a musca este doar un sistem de apărare. Acum gnditiva mai bine cine este animalul care trebuie eutanasiat
Buna, Bianca!
Parerea mea este ca unii caini fara stapan ar trebui eutanasiati, dar doar atunci cand acestia sunt lasati pe strada & sunt agresivi.
In general vorbind, as vrea sa fie construite niste parcuri numai pentru cainii fara stapan. Ca un fel de gradina zoologica.
Intr-un fel nici nu mai sunt pe strazi, sa puna viata in pericol si nici nu sunt eutanasiati. Pe langa asta, pot trai alaturi de alti caini, fiind ingrijiti de un personal platit sa se ocupe doar de ei.
Parerea mea... :D
---------------
PS: Vreau sa ajung rank 1 pe TPU.ro, aici este videoclipul de prezentare a proiectului: https://www.youtube.com/watch?v=MTLY2OKvWkk
Argumente PRO
1. Cainii comunitari sunt violenti. O dovedesc statisticile, dar si marturiile multora dintre cei care au fost muscati de caini. Argumentul este obiectiv, dintr-o anumita perspectiva, dar si subiectiv daca ar fi sa il privim altfel. Multi romani considera ca un caine nu este agresiv decat cu anumite categorii de oameni. Altii considera, dimpotriva, ca aproape nu mai poti iesi pe strada sau in parc alaturi de copii si de familie, pentru ca exista intotdeauna pericolul agresivitatii cainilor comunitari.
2. Numarul cainilor de pe strada a crescut considerabil in ultimii ani.
3. Cainii sunt purtatori de microbi.
Nu este vorba despre o eutanasiere pana la disparitia rasei.
Tu ai fost vreodata muscata de un caine fara stapan?
Te rog sa ne prezinti argumentele tale contra.
Nu, nu am fost mușcata, dar asta e parerea mea, poate tu ai avut o experiență neplăcută cu un caine abandonat si imi pare rau, dar sa stii ca nu e numai vina lor ci si a oamenilor care in loc sa protejeze natura si fauna in general, o distrug. Eu am vazut documentare despre reabilitarea câinilor si sa stii ca exista speranța pentru fiecare!
O să îți prezint și eu niște argumente contra.
Câinii comunitari sunt agresivi doar dacă sunt turbați sau provocați. Ceva au. Drept dovadă și la mine pe stradă sunt mulți câini și pe mine nu m-a atacat niciunul. Am văzut copii străgând de animale sau strângându-le. Normal că și animalele se apără dacă părinții sunt inconștienți și își lasă copii să facă fix ce vor.
Acei câini sunt abandonați de oameni. Așa că eu spun că problema este la oameni, nu la câini. Și noi ne înmulțim și există mulți oameni răi și pe ei nu îi ucide nimeni.
Și oamenii poartă microbi. O boală o poți lua și de la un om.
AsafteiAndreiDaniel întreabă: