| Andra4862 a întrebat:

Heyy! Sunt în clasa a șasea și mi-e teama pentru clasa a șaptea.Mai ales la reproducere(la bio) ca pe mine subiectul ma intimidează și când ma gandesc ca acasă mama e foarte bagacioasa în școală mea și ma asculta și așa o să imi fie foarte rușine să vorbesc despre subiectul asta... La școală nu am nici o treabă față de profesori, doar acasa... Va rog sa imi spuneti cum a fost la voi la bio la reproducere și ce v-au zis părinții, apropo mie mama nu mi-a explicat chestii de astea

Răspuns Câştigător
| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Este un subiect firesc,nimic " rușinos", poate așa mama își amintește că nu a fost ok să nu îți vorbească despre asta până la vârsta ta,că așa sunt în mare parte părinții care nu vor implementarea orelor de educație sexuală în școli, acasa nu le povestesc copiilor și după că de ce atâtea mame minore în țara asta.
Este o lecție ca toate lecțiile, o să înveți cu siguranță și reproducerea la animale și plantehappy.
Oricum nu o să ți se prezinte în termeni " țărănești " situația și cu termeni potriviți de la " ovul", " vagin" etc.
Nu este ok să ne simțim stanjeniti și rușinați, suntem în 2023, iar acest subiect ar trebui sa fie normalizat, că de asta depinde perpetuarea speciei noastre.

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

E un subiect normal până la urmă. Oricum, macar din cărți să știi dacă ea nu deschide acest subiect.
Plus de asta, nu e vina ta că ai de învățat chestii legate de reproducere, așa că tu îți înveți ce ai de învățat și asta e.

| dullcat a răspuns:

Buna.Daca mama ta nu ti-a explicat nimic, inseamna ca nu stia cum deoarece parintii ei au procedat la fel sau poate ii era rusine, asa cum iti este si tie. Daca e prima varianta e cam aiurea, trebuie tu sa te informezi de pe internet. Uite aici un playlist bun (sub forma de animatie, foarte fain facut) primele 2 videoclipuri sunt cu anatomia masculina si feminina, iar mai jos gasesti sarcina si reproducerea : https://www.youtube.com/playlist?list=PLejwvuY0eTV2xSIxk5pPfskU9oXoN5BDh
Daca e a doua varianta, cel mai probabil nu va mai da dovada de interes ca sa te ajute la lectiile respective, ci se va preface ca te descurci.:)) In locul tau as astepta sa ajung pana atunci.Nici nu stii daca mama ta te va mai asculta anul urmator (parca pe la final de clasa a VII-a este apare acest capitol).Pe mine au cam incetat parintii sa ma asculte la lectii dupa clasa a V-a.Succes.

| Andra4862 explică (pentru dullcat):

Multumesc!

| Violleta2022 a răspuns:

Este vremea sa inveti sa vorbesti cu mama ta despre acest subiect, ca-i unul forte normal pentru anii tai, iar mama ta este unica persoana de care nu ai de ce sa te rusinezi, ca doar ea te-a spalat la pasarica ani de zile.