Adevarat a inviat!
In primul rand, trebuie sa ai mai multa incredere in tine. Fiecare este frumos in felul lui si frumusetea nu consta in machiaj! De ce sa te ascunzi in spatele a kg de fond de ten? Baietii nu apreciaza mai mult fetele care isi "vopsesc" fata non-stop [nu ma intelege gresit, fiecare trebuie sa se aranjeze si sa fie preocupat de felul in care arata, dar cu masura... si din cate am observat chiar si ei prefera un look natural!]
Apoi cu timiditatea..Probabil si severitatea tatalui tau a contribuit la ea, dar asta nu inseamna ca e doar vina lui. Tu incearca sa fii mai deschisa, sa invingi incet, incet teama de a iesi in evidenta [stiu ca e greu, si eu ma confrunt cu problema asta] dar gandirea pozitiva e totul!
Pfff..si cu prietenele tale ce sa zic? Cred ca ti-au demonstrat deja cat de "prietene" iti sunt. Eu m-as indeparta putin de ele [nu zic sa nu mai vorbiti, insa nu as avea prea multa incredere in ele].
Se spune ca ce e al tau e pus deoparte!
Bafta!
Stai linistita, soarele va veni si pe strada ta...Stiu cum e sa fii timid si inferior.
Lasa-le, cauta alte prietene care sa te placa asa cum esti.La biserica cu machiaj ce pitzi or fi pretenele tale.Macar tu nu te dai la orice baiat sa dai dovada de,, fata care sta cu mai multi baieti''(cauta in dex, vezi ca cuvantul incepe cu c)Apropo esti pe gustul meu nici mie nu imi plac pitzii ca astea. Funda te rog mumos si dulce ca o savarina!
Ar trebui sa iti stabilesti scopuri, pentru ca atunci cand le vei indeplini vei fi mai increzatoare in tine si vei vedea ca ai trecut prin mai multe decat ceilalti si deci vei sti ce este viata.
vorbeste cu tatal tau sa iti ofere mai multa libertate (adica daca ele ar fi fost in locul tau crezi ca i-ar fi convenit sa fie atat de limitat) discuta putin cu el despre asta (el inca vrea sa fii fetita lui mica care il asculta, dar oamenii cresc si se pare ca el accepta cam greu acest lucru)
cum sa-ti zic si eu sunt intr-o situatie nu tocmai buna (sunt la un liceu bun unde toata lumea vine cu haine frumoase, numai eu nu, ca nu am bani sa-mi cumpar, si ajung sa port 2 perechi de pantaloni o saptamana, si apoi din nou; ma simt uneori inferior lor dar stiu ca asta este doar prezentul si viitorul care incerc sa mi-l fac va fi cum imi doresc )
si ca sa fii mai curajoasa sau/si increzatoare (pentru ca tu nu esti timida esti doar neicrezatoare) incearca sa faci cat mai multe lucruri singura.
pai la inviere sau in general la biserica nu se vine machiată sau imbracată cu fusta mini )
Si gasesteti prieteni care te plac cum esti tu nu cu fusta mini machiata ca o vrajitoare si etc...
Deci trebuie sa iti cauti prieteni/prietene care sa nu tină cont de tinuta/aspectul tau si nu-s chiar multi dar daca incerci o sa ii gasesti