Desi n-ai crede, sportul poate reduce din starile negative pe moment. Uite exemplul meu: desi pana acum eu si sportul n-am avut niciun punct comun, din semestrul asta a trebuit sa ma inscriu la el si desi prezenta nu era obligatorie, m-am dus din placere. Primul lucru fain e inceputul, pentru ca febra musculara e asa mare din cauza neobisnuintei incat iti fura atentia de la alte lucruri. Mai incolo e inca si mai fain. In timp ce lucrezi, si trebuie de exemplu sa tragi de ceva iti imaginezi ca tragi ca sa-ti versi dracii din cauza la ce s-a intamplat ieri sau ca n-ai facut ceea ce ar fi trebuit sa faci saptamana trecuta si e o senzatie care te elibereaza si te face sa te simti mai stapan pe tine.
Mersul singur. Pare o imagine trista, dar din cauza ca privesti dintr-un unghi nepotrivit. Acum, nu spun sa consideri urmatoarele lucruri dintr-o perspectiva de mizantrop, ci din una de acceptare a propriei persoane cu tine: nu-i asa ca e o experienta mai placuta atunci cand esti tu cu tine si iti poti asculta propriile opinii in legatura cu ce vezi (iarba din parcuri care parca e un lac iar lebedele sunt de fapt ciorutele ce se plimba pe acolo) in loc sa vezi imprejurimile si sa te gandesti la ceva ce i-ai putea spune celui cu care mergi?
Nu ai ce oferi. Stiu ce spui. Singurul prieten pe care il am e o fata din gimnaziu cu care (in cazurile bune) vorbesc o data la 3-4 zile, desi stam in acelasi camin. Nu e neaparat un lucru rau. ci asa s-a intamplat. E greu cand simti ca ai nevoie de mana cuiva sa te apuce pentru ca esti in cadere libera si ea intarzie sa apara. Ce poti face pana atunci? Sa inveti si sa incerci tot posibilul sa iti placa sa traiesti cu tine. Spui ca nu ai pentru ce sa-ti placa. Dar stii ce a functionat la mine? Sa fac lucrurile ce mi-ar placea sa le vad la altii. Sa raspund eu la un profesor cand e o liniste de mormant dupa o intrebare, sa duc gunoiul desi nu aveam treaba sa ies ci special pentru el, sa ofer ajutor altora fie prin raspunsuri pe grupul de mess al grupei mele fie pe TPU. Asta ma ajuta putin cand ma simt nefolositoare sau fara scop.
Intrebarile nu trebuie neaparat sa fie cu raspuns deschis, o mare parte depinde si de cat de bine se descurca si celalalt sa vorbeasca. Dar in general, ai putea incepe cu unele care nu asteapta da/nu/poate, ci: cum ti s-a parut ca a reactionat proful la faza aia? Ai mai fost pe undeva in ultima vreme? Care materie ti se pare cea mai faina? Ai animale de companie?(asta de obicei ii una buna pentru ca daca au o sa le faca placere sa vorbeasca de ele). Sper sa reusesti sa gasesti curajul de a continua sa cauti lucrurile care-ti fac bine si te ajuta. Daca vrei sa mai comunicam despre asta, poti trimite mesaj. Bafta, amice
Anxietate sociala au foarte multi oameni, de fapt majoritatea, dar la anumite intensitati. La tine cred ca e ceva mai avansata. Ca sa scapi de aceasta anxietate si sa te simti bine cu tine si cu altii ai nevoie sa socializezi mai mult, cat mai mult. Sau macar sa incerci. Omul e o fire sociala in general, nu se simte bine singur sau daca se simte, nu intotdeauna si nu pentru totdeauna. Toti au nevoie de socializare.
Acum nu da vina pe altii, nu e nimeni obligat sa vina la tine, tu trebuie sa mergi la ei, sa te bagi in seama cu ei, sa spui glume, sa spui orice, sa va imprieteniti.
Cum am evoluat in mici grupuri aveam teama de a cunoaste alte persoane din alte grupuri, de exemplu in africa poti fi omorat daca esti singur si pe un teritoriu strain, in fapt emaptia este mai mare la sat decat la oras sau facut experimente, violenta este mai mare in orase aglomerate, ne incalca multi teritoriul nostru
Să socializez sau să încerc.
Te rog frumos să te pui puțin în locul meu. unde să socializez și cu cine?
Fiindcă în 99% cazuri, când nu are cineva nevoie de mine, sunt ignorat.
Nu că e greu, e imposibil.
Ia-ți un câine. Câinii iubesc necondiționat și pot fi scoși la plimbare, astfel nu vei mai merge singur prin oraș. Vei fi responsabil pentru un suflet și asta îți va alunga gândurile negre. Alături de un animal de companie descoperi mereu că ai ceva de oferit, ele ne ajută să trecem peste anxietate și depresie. În plus, un câine este întotdeauna un excelent subiect de discuție iar fetele intră mai mereu în vorbă cu proprietarii de câini simpatici.
Andrei67y5 întreabă: