De ce nu rogi pe cineva cu experienta sa iti explice niste tehnici sau sa te ajute? Te poti si antrena singur in casa cu un sac de box. Dar trebuie sa ai ambitie.
Pa, pa.
Poti invata sa lupti camparadu-ti un sac de box si facand exercitii(flotari, genoflexiuni, abdomene)zilnice si uitandu-te pe net la cursuri de auto aparare sau cv de genul UFC TRAINER KINECT. SUCCES!
Buna sa-ti spun ceva trebuie sa ai un motiv daca vrei sa dai cu pumnu` de exemplu daca vine cineva unu` si te tot sacaie si el saracu el vrea sa se dea mare si tare si el o fi plapand trebuie sa stii daca unu mai mare sau de-o seama cu tine atunci dai, daca incearca sa dea cu pumnu` in tine tu il prinzi de mana si dai cu capul sau cu barba in cap si sa te antrnezi faci flotari azi 10 maine 20 si asa mai departe.
Dar sa-ti pun ceva mai bine nu fii violent asculta-ma am patit si eu devenisem agresiv cu ceilalti dar m-am calmat si am vorbit frumos am facut glume si totul este in ordine Cel destept cedeaza ala prostu` din pacate are mai multe arme de exemplu trisarea sa ia ceva in mana si sa dea in tine si poate sa te omoare deci stai calm calmitatea si rabdarea este pe primul loc.
Eu acum sunt calm si glumet daca nu iti ies glumele le iei incet cu incetul si ve deveni si tu unul asa eram si eu abia dintr-a 7 am inceput sa fiu glumet acum sunt intra 9. nu are importanta daca tu esti mai mic sau mai mare.
P.S. Cel destept cedeaza primul sper ca ti-a fost de folos sfatul meu!
Frate uite si mie mi-a fost frica sa dau cu pumnul.dar odata cand te enerveaza cineva strange din dinti si ardei un pumn de sa sara din adidasi... Apoi, dupa ce te-ai invatat sa dai cu pumnul uitete aici http://www.youtube.com/watch?v=IcPIJFYmEW4 si la celelate filmutele
Eu nu am probleme
si daca doresti pot sa iti dau un site despre care o sa inveti sa prinzi curaj si sa stii cum sa reactionezi cand te bati, dar trebuie sa te si antrenezi, cu cat mai mult arati fenomenal si ti se vad muschii cu atat mai mult intimidezi adversarul, ai nevoie de 70 de flotari pe zi 40 de genoflexiuni, daca vrei cumpara un sac de box si exerseaza, si fa mult sport.
Incearca sa cari greutati, si incearca sa fugi mult (pe plaja e mai tare) sarituri.
Indiferent daca traiesti precum Dalai Lama sau precum Catalin Zmarandescu, la un moment dat vei ajunge in postura de-a te confrunta violent cu un flacau dornic sa-ti traga o mama de bataie sau doar sa-si dovedeasca superioritatea fizica.
Ratiunile hormonale pentru care diversi indivizi au astfel de atitudini sunt mai putin importante. Ceea ce trebuie sa stii tu ar fi doua lucruri:
sa eviti pe cat posibil astfel de dispute
sa stii ce-ai de facut in caz ca ai dat gres la punctul 1
De ce fuga nu prea este o solutie
Pentru inceput, te asigur ca nu exista o metoda suta la suta sigura in ceea ce priveste evitarea unei dispute de acest gen. Unii, conform proverbului romanesc, merg pe pricipiul fugii rusinoase, dar sanatoase.
Fuga poate fi o solutie atunci cand stii ca excelezi din acest punct de vedere. Pentru ca daca nu o faci, am o veste proasta – fugind il starnesti pe "animalul" care te urmareste.
Iar daca te ajunge, te asigur ca va fi suficient de surescitat incat sa te altoiasca zdravan si cu o pofta deosebita
Prin urmare, alege fuga doar atunci cand stii sigur ca alergi bine, cand agresorii sunt numerosi si cand ai epuizat orice alta metoda de evitare a conflictului.
Priveste-ti adversarul in ochi si vei afla multe
Unii iti vor spune ca a-l privi in ochi pe cel care cauta scandal echivaleaza cu o atitudine provocatoare. Asa o fi, dar intre a risca sa-l provoci si a risca sa nu vezi o intentie de lovire, e de preferat prima varianta.
Contactul vizual nu te va ajuta doar sa-ti poti exprima o atitudine de incredere in sine, netematoare, ci te ajuta sa ai in campul vizual linia umerilor celui din fata ta. Orice incercare de lovire, indiferent ca e vorba de lovitura de pumn sau cea de picior presupune o ridicare a umarului.
Daca loviturile de pumn se pot anticipa pentru ca bratele celui din fata ta sunt in campul vizual periferic, o lovitura joasa de picioar ar putea sa te surpinda daca nu vei vedea miscarea semnalizanta a umerilor agresorului.
Pe scurt, fara prea multa teorie, umerii "telefoneaza" miscarile. Mai ales in cazul celor care nu au o pregatire speciala in ceea ce priveste sporturile de contact.
Pumnul e cel mai rapid, piciorul e cel mai puternic
Filmele spectaculoase cu Van Damme sau alti eroi "zburatori" deformeaza mult realitatea luptelor reale. Concret, majoritatea confruntarilor dintre doi tipi neinitiati in dispute de acest gen incep prin impingeri reciproce, una-doua lovituri si apoi lupta la sol.
Ideea de-a lovi cu piciorul asa cum ai vazut prin filmele de actiune este o idee destul de proasta. Loviturile de picior, mai ales cele inalte, trimise spre zona capului, sunt lovituri lente. Viteza de executie a unei astfel de lovituri creste in cazul celor antrenati, dar categoric este o lovitura mai lenta decat cea de pumn.
Bratele sunt rapide si extrem de eficiente, iar mai jos iti voi spune ceva si despre felul in care ar trebui sa le folosesti.
Legat de loviturile de picior, cele mai puternice si mai rapide in acelasi timp sunt loviturile joase. Poti lovi "femeieste" in tibie, poti lovi si mai "femeieste" in testicule.
Totusi, merita sa petreci putin timp pentru a invata cum sa aplici una dintre cele mai de succes lovituri de picior din artele martiale - gedan mawashi geri ( poti lovi pe interiorul / exteriorul coapsei adversarului sau chiar pe articulatia genunchiului).
Executata corect si cu forta potrivita, acest tip de lovitura poate fi socanta pentru adversar si, in cazul celor neinitiati, ii poate face sa renunte rapid la orice atitudine agresiva (am vazut cazuri in care cel lovit n-a mai mers normal si doua saptamani dupa o astfel de lovitura aplicata pe exteriorul coapsei).
Nu ameninta daca nu poti pune totul in practica
Una dintre cele mai mari erori pe care le poti face intr-o disputa violenta este sa faci amenintari pe care nu le poti pune in aplicare. Concret, daca-i spui unuia "potoleste-te sau iti sparg fata!" fii sigur ca esti in stare sa o faci daca adversarul iti raspunde "pai, ia fa-o!".
Daca nu esti in stare se vor intampla rapid doua lucruri: tu-ti vei pierde din increderea in sine, iar el va prinde curaj avand in fata doar un flacau cu gura mare. Prin urmare, daca latri, fii gata sa si musti.
Loveste primul si loveste in serie
Una dintre cele mai penibile imagini posibile este cea in care doi flacai se ameninta unul pe altul cu bataia, se reped ca doi cocosi, se imping, se ameninta din nou, iar se imping…
Daca nu ai cum sa eviti o disputa violenta, macar fa in asa fel incat sa lovesti primul, fa in asa fel incat sa lovesti zdravan si fa in asa fel incat sa-ti duci adversarul in imposibilitatea de-a mai fi un pericol.
Ti-am spus mai sus ca loviturile de pumn sunt extrem de rapide. Invata cum sa strangi pumnul cand lovesti pentru a nu ajunge in situatia de-a da-ti luxa sau chiar rupe degetele.
De asemenea, tine minte ca nu toate loviturile necesita forta pentru a avea un efect de neutralizare a adversarului. De exemplu, o lovitura in zona nasului data chiar si cu o forta scazuta il poate face pe agresor sa nu mai poata continua disputa.
Durerea provocata de acest tip de lovitura, precum si lacrimarea incontrolabila il vor face sa nu mai aiba chef de nici de lupta, nici de vorba.
In fine, desi exista tentatia de-a lovi o data si de-a urmari apoi ce face adversarul, incearca sa legi loviturile astfel incat sa zdruncini increderea in sine a adversarului. Un pumn ar putea sa-l ambitioneze, o serie de pumni ar putea sa-l zapaceasca.
Ce sporturi te ajuta in luptele de strada
Vei auzi o gramada de recomandari, fiecare practicant al unui sport de contact are tendinta sa-si laude disciplina.
Dincolo insa de aceste dispute, e bine sa stii ca sporturile care presupun lupta la sol pot fi extrem de eficiente atunci cand ai un singur adversar (BJJ, judo, lupte libere), iar cele care presupun lupta in picioare sunt mai eficiente in cazul disputelor cu mai multi adversari.
Pentru calirea organismului si pentru a ajunge sa-ti stapanesti bine emotiile in cazul unui conflict violent
Prietene stii vb aia? ..decat sa planga maicata mai bine, sa planga masa... daca ai dat primul e terminat.
Uite aici http://www.youtube.com/watch?v=f9Zd0wfXgbA de aici te poti inspira.:) il vei uimi si pe cel cu care te bati :))
Trebuie sa dai in locurile care dor si trebuie sa pui garda cand esti lovit. Dupa ce vezi ca adversarul e ametit nu o sa-ti mai fie teama.
Http://video.mileniu3.ro/videos/invata-sa-te-lupti-in-5-minute/ incearca sa inveti ceva de aici...mult noroc;*
In primul rand nu trebuie sa te bati :
1)))Poate venii cu masa sau cu tasu sau chiar cu frasu sau toata familia.
2)))Daca incepe sa te injure sau sa dea usor in tine si esti cu mai multi copii sau prietenii incearca cat mai mult sa nu te bati.
3)))Dar daca te injura de morti de mama ta sau de ceva si nu-ti place zii sa se calmeze daca nu vrea si incepe mai tare ridicate in picioare (daca stai jos) stai fata in fata cu el si dai un pumn cu toata forta dar sa nu o dai inceata (de preferat sa ii dai in fata) deoarece el s-ar putea sa se fereasca si sa dea el dar cum am mai spus la (1) nu-i bine sa te bati sa nu ai probleme daca esti mic (in jur de 10-11-12-13) daca esti mai mare masa n-are ce sa iti faca tie sau familiei tale mai ales daca el a inceput si ai martori.
P.S:::::Nu te bate incearca sa fii glumet si sa comentezi daca nu iti place ce zice
(Daca vrei sa imi dai si funda )
Frate daca este mai mare inaltime si se da smecher te injura de morti etc... Daca ii dai in nas il spargi cu siguranta mi s-a intamplat tipu avea 1.60 -1.65 si eu 1.55,ori ii dai doua capace tari la urechii si knockout Ori in barba...
SPER CA TI-AM FOST DE AJUTOR!
ce am mai ras :
Spune ala, cica dai un pumn de sa ii sara dinti si apoi freacai si un picior in gura
Nu stiu ce au zis baieti astia dar fiecare cu stilul lui eu le combin pumnul si picorul dau cu amandoua ma letal e picorul dar trebuie sa stii sa-l folosesti
Inainte de toate,cunoaste-ti adversarul amice
fiindca exista posibilitatea ca tipul sa fie bazat,sa vina cu "baietii" dupa tine si sa te ciomageasca
cel mai bun sfat e sa lovesti primul,fix in barbie sau nas,dar in reprize scurte si rapide,ca sa il ametesti bine pe tip
dupa aceea,asigura-te ca ramane lat la podea (in caz ca se ridica, mai loveste-l inca odata, de preferat in zona superioara a coastelor, fiindca e o zona sensibila si sigur ii va lua cheful de bataie)
dupa aceea roaga-te la Dumnezeu sa nu intervina altii pentru el, ca va fi rau de tine ))
Pai si daca saracu baiat nu prea are reflexe sa ii apuce mana cand vrea sa dea in el?
o incaseaza.
Am si eu exact aceeasi problema chiar azi mi s-a intamplat si pur si simplu voiam sa dau si nu puteam
Nairda777 întreabă: