În alte tari, majoratul ajunge până la 21 de ani, deci adolescent esti inclusiv la acea varsta.
Din punct de vedere al varstei, nu, din punct de vedere mental, depinde, poate ca da, poate ca nu.
Nu exista o varsta anume. Dupa parerea mea, mai importanta este varsta mentala decat cea cronologica. Eu incerc sa scap de obiceiul asta de a intreba persoanele noi,, cati ani ai?" pentru ca nu o sa-mi arate nimic. Mai bine vorbesc cu persoana respectiva cateva ore / zile si abia dupa imi pot da cu parerea. Din experientele trecute, ghici ce. erau unii care vorbeau/scriau (depinde unde vorbeam, ori realitate ori on-line) atat de frumos si se exprimau / gandeau foarte bine, o mentalitate sanatoasa si super dezvoltata, de cultura si informatii nici nu mai zic, dar dupa ma trezesc ca unul are aproape 16 ani . Apoi, la altul facand caterinca proasta, injurand aproape in fiecare propozitie pe care o zice, imatur, salbatic. dar avea 21 de ani. Cu astea 2 exemple + multe altele pe care le vad aproape zilnic. am zis F*CK THE AGE! .
Edi 2 : Nici eu nu am fost de acord cu raspunsul tau (si cu multe altele dar totusi nu ti-am dat nefolositor) si doar la asta am comentat. Anyway, da, sfanta wikipedia, nu pot sa zic ca este gresit, dar totusi, unii se dezvolta atat fizic cat si mental PREA REPEDE, incat nu mai pot fi considerati adolescenti. Ceea ce scrie acolo e doar teorie, cand te uiti in realitate e cu totul alta treaba. Anyway, de ceva timp varsta nu mai reprezinta NIMIC pentru mine. (astept alte 3 voturi de nefolositor). By the way, te-ai gandit ca si tu poate ai o minte cam prea dezolvatata pentru varsta ta de exemplu?
Andreeaioan115 întreabă:
Andreeaioan115 întreabă: