| Florentina9210 a întrebat:

La multi ani TPU! Am si eu nevoie de un sfat. Este vorba de un baiat, pe care il plac foarte mult si el pe mine de altfel, cu sora sa sunt prietena buna, mai venea dormea la mine cand eram mai mici. Mamele noastre sunt prietene bune. Faza e ca el tot timpul imi da mesaj, intra in vorba cu mine, se intereseaza de viata mea, ceea ce altii nu au fost in stare sa faca si au preferat sa plece. Ne intelegem foarte bine, este vorba sa vina in tara anul acesta prin Februarie. Problema e ca distanta este un fel de impediment. El lucreaza cu mama si cu sora sa in Cipru, si vin foarte rar in tara. Credeti ca ar rezista un fel de relatie sau mai bine ramanem la statutul de buni amici?

51 răspunsuri:
| ShadowGhost a răspuns:

La multi ani! Si prietenul meu lucreaza in strainatate, si vine destul de rar in tara. Din propria-mi experienta, iti spun ca tine relatia. Vezi tu, facem 2 ani,si niciodata nu am aflat ca ar fi calcat gresit astfel incat sa se distruga relatia. Consider ca iubirea adevarata tine indiferent de obstacole. daca un om pleaca,se va intoarce. Din cate vad,este genul de tip atent cu o fata,care se implica si caruia ii pasa. Mai mult ca sigur nu iti va smulge inima din piept,cu siguranta baiatul tine mult la tine. Depinde de tine daca chiar ai vrea sa ai o relatie cu el, si daca o sa poti sa dormi cu dor. Eu te incurajez si iti spun ca o sa fie bine, distanta nu desparte o iubire stransa puternic. Pana la urma, rar gasesti baieti ca el, si ar merita sa incerci sa deschizi un nou capitol. Multa bafta :*

| Drimmero a răspuns:

Va iubiti? Ce mai conteaza distanta? Da-i bice!

| Florentina9210 explică (pentru Drimmero):

Cum am mai spus. DA, ne iubim! El e baiatul cu care as vrea sa imi intemeiez o familie. E genul de baiat care munceste pentru banul sau si nu asteapta la familie sa ii dea. Si-a cumparat haine, telefon din banii sai. Intotdeauna m-au atras baietii muncitori.

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Nefiind implicat in nici un fel si vazand la rece situatia pe care o descrii, eu te-as sfatui sa ii dai papucii si sa incepi sa iti cauti pe unul cu care sa te simti bine si care sa fie langa tine cand ai nevoie.

Faptul ca nu ai gasit pana acum si ca mintea iti sta tot la el, ar fi ca nu ai cautat destul sau nu ai cautat in locul potrivit.

Tu esti indragostita de o imagine a lui. Nu de el insusi. Tu vrei ca atunci cand ai nevoie sa il suni si sa vina, nu de doua ori pe an.

Mama ta. are totusi dreptate. Te duci pana in Cipru si faci ce? Nu tu prieteni, nu tu familie, nu tu nimic. Doar el. Dar si el are o viata acolo. Chiar crezi ca pana la 20 de ani nu a agatat pe niciuna pe acolo pana acum?

Nici macar nu cunosti limba zonei. Care nu e usoara. Poate te intelegi in engleza... daca stii.

Aici ai totul... acolo ai inima. Momentan. Cheama-ti inima inapoi si las-o si pe mama ta sa se bucure cu tine...

Daca vrei sa ajungi acolo, sa fii cu el, vei reusi poate. Daca ramai in Romania si iti gasesti unul ok, vei reusi poate. Important este cred eu in acest moment sa pui in calcul riscurile.

Departarea de tara si parinti ar putea sa nu fie chiar usoara in cazul tau. In plus, daca o faci... macar fa-o sa merite. Nu in cipru.

Si mai pune-ti intrebarea: tu ai facultate? El are? Ca apar multe probleme din diferenta asta educationala.

| Florentina9210 explică (pentru cristimihailov):

Am mai avut si alte relatii aici in tara, nu au tinut chiar daca erau langa mine, deoarece acei baieti cautau doar sex si atat. Pe acest baiat il cunosc de mica. E altceva cand cunosti familia unei persoane decat cand intalnesti pe unul pe strada nu stii de unde provine, ce parinti denaturati poate sa aiba etc. El m-a inteles in multe privinte. Eu inca nu mi-am inceput viata sexuala si a zis ca el nu asta cauta ci o sa ma astepte cand voi fi eu pregatita. Ca prieteni ne intelegem perfect. Ultima data cand ne-am intalnit a fost in 2009. Acum mi-a promis ca o sa vina in Februarie cu mama sa. La faza ca el are pe alta, pai nu e nici o problema. Ne-am permis sa avem jumatati, dar cand ne vom intalni vom fi doar noi si atat! Pe ceilalti nu ii vom iubi, noi stim mai bine sentimentele dintre noi doi. Limba engleza pot spune ca o cunosc. Intr-un fel ai dreptate la partea cu parintii, ei ma au doar pe mine. Poate ca ai dreptate sa caut pe altul dar din zona mea, si cum in zona mea nu am gasit niciun baiat care sa corespunda cerintelor mele, voi cauta probabil in alt judet. Mie intotdeauna mi-a placut sa risc! La faza cu educatia, ei bine el a terminat liceul si acum lucreaza ca barman. Eu mai am 3 ani si termin liceul dar vreau si am ambitie sa merg mai departe la Drept! Poate ca aici ar aparea sa zic asa o mica diferenta.

Buna,

Imi pare rau de situatia in care esti.

Dar corecteaza-ma te rog, daca gresesc. Tu nu cauti cu adevarat o solutie, imi pari mai mult ca esti in cautarea unei scuze sau a unui motiv pentru a continua o relatie care nu prea exista.

Intai de toate, din 2009 si pana in prezent au trecut 7 ani. Omul se schimba si in cateva minute, daramite in ani. Realizezi ca tu poate iubesti o persoana (caracter, atitudine, etc) care poate nu mai exista cu adevarat... nu? Ci doar in imaginatia ta?

In plus, realizezi ca aceasta relatie (personal as califica-o drept toxica), te impiedica sa mergi mai departe pe drumul tau?

Faptul ca alte persoane cautau sex, e normal. Si nu cred ca exista cineva care sa nu o faca. Poti sa declari altceva, e adevarat, dar tot acolo se va ajunge. De ce crezi ca el este diferit? Care pare a fi raspunsul mai probabil: este un inger cazut sau pur si simplu este alta persoana care ii satisface aceste cerinte? Si oricum ar fi, te asteapta e un fel de a spune, pentru ca desi nu e interesat de asa ceva. aduce vorba...

In plus, atunci cand va veti vedea veti fii doar voi doi... este o forma destul de parsiva de a te pacali singura.

Adica tu cauti baieti care sa isi ofere inima, sa te iubeasca asa cum esti, si la un moment dat tu sa pleci cu altul pentru o luna sau cat isi permite acel altul sa vina sa stea in Romania... dupa... 7 ani?

Daca ai fi baiat tu ai face acest lucru?

Dupa 7 ani... el are o viata acolo. Prieteni, prietena, etc. Iar tu. mai ai un liceu: 3 ani, o facultate: cam 5 ani, un fel de stagiatura (alti 3 ani minim) ca sa profesezi ca avocat, si abia atunci vei fi pe picioarele tale cu adevarat (independenta). Tu chiar crezi ca vei putea practica avocatura in cipru? Avocatura o poti practica doar in Romania. Atunci deductia imi spune ca vei sta in Romania. El va veni aici doar daca va avea pe cineva sa il intretina. Adica pe tine.

Cum spui ca ai incercat sa fii cu atatia baieti din judet... poate ai cautat sau ales gresit. Aici este o alta lunga discutie. Daca dai de unul care nu iti cere sex instant... cu el ar trebui sa fii mai atenta. In general e lupul sub lana de oaie.

Eu nu neg ceea ce ai scris. Sunt de acord cu tine in totalitate! Nu as spune ca e o relatie ''inexistenta'' este totusi de prietenie, dar eu as fi vrut mai mult si el de altfel. Si in plus el are un atu fata de ceilalti, il cunosc, ii cunosc familia. Mama are o impresie buna despre el ca baiat, este inteligent, simpatic dar pe mama o deranjeaza ceva. Situatia lui financiara. Si faptul ca fumeaza desi ea uraste fumatorii, bine si tata a fumat cand era mai tanar dar s-a lasat. Sa stii ca ai spus ceva corect. Si da ma cam impiedica, dar el niciodata nu mi-a zis sa stau sa il astept pe el. Am cazut de comun acord sa ne facem viata, dar intre noi exista niste sentimente care nu pot fi sterse asa usor. La faza cu sexul tu ai zis ca e normal, ok! E normal ca nici eu nu sunt contra, si eu as vrea sa imi incep viata sexuala dar nu dupa 4 intalniri sa ma invite la el acasa pe motiv medical ca nu poate iesi. Asta a fost lipsa de respect din partea sa fata de mine si fata de el, logic. Daca ar mai fi ''rabdat'' un pic, probabil as fi facut pasul acesta cu el. Dar si-a ratat sansa! La partea cu educatia, iar ai dreptate. La parintii mei dintotdeauna a contat educatia. Visul tatei este sa fiu profesoara de mate, este ironic, dar nu prea imi place aceasta profesie. Si la mama, visul ei a fost sa fiu avocata. Asta e si visul meu. Vreau sa ajung undeva sus, deoarece am ambitie si potential. Si la faza cu intretinerea nu m-ar deranja sa locuiasca cu mine, deoarece am situatie, doua case una a mea si cealalta a unchiului meu care mi-a dat-o cu acte. Deci nu ar fi problema, si daca el are un job si eu la randul meu voi avea, atunci ne vom descurca amandoi. Oricum nu imi mai fac planuri, las timpul sa decida. Si la utlima fraza cu ''tipul sub lana de oaie'' iti dau dreptate. Nu stii ce se poate petrece in mintea omului.

Buna,

Exista o zicala. Timpul trece. Si te vei trezi la un moment dat ca nu stii cand a trecut. Si ai fii avut atatea de trait dar sau dus momentele.

Sentimentele trebuie traite la momentul lor. Nu mai tarziu. Ca nu vor avea efectul scontat.

Desi e poate tarziu, fa acum pasul decisiv. Uita-l. Sau acum cand/daca vine, traieste ce ai de trait, observa-l si uita-l.

Fa-o acum, cand "tarziu" inca nu este "prea tarziu".

Bine-inteles, tu alegi ce consideri ca este mai bine. Ai grija doar sa nu suferi.

Stiu. Iti multumesc mult pentru sfaturi.

| Anonimuserr a răspuns:

Distanta nu este un impediment. Dar totusi ca o relatie sa existe trebuei sa vedeti pentru a fi impreuna. CI nu asa la distanta. E bine sa relationezi cu cineva care este langa tine aproape de tine.
Daca va sta o perioada in Romania si ai de gand sa ai o relatie serioasa cu el si evident el la fel atunci este in regula. Unde exista intelegere exista tot.
Eu zic ca iubirea nu tine cont de limite. DEci, n-are limite. Totul va fi bine daca amandoi sunt pe aceiasi lungime de unda.
DAca exista iubire reciproca adevarata atunci totul va fi bine.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Dragostea la distanta functioneaza cu o singura conditie. happy

| FrumusicaSufletista a răspuns:

Eu consider ca nu vei stii niciodata daca nu incerci. Dupa parerea mea distanta nu poate impiedica o relatie daca sunt sentimente puternice, ba din contra distanta vă va face sa va fie dor unul de altul si veti intari relatia voastra.

| AdrianPanaintescu a răspuns:

Dacă aș fi în locul tău aș intra într-o relație cu el când vei reuși să elimini distanța. Lumea e mare nu știi ce se poate întâmpla!

| Florentina9210 explică (pentru AdrianPanaintescu):

Asta ma gandeam si eu. Dar am totusi o teama. Relatie la distanta nu rezista intotdeauna, dar pe el il cunosc de mica. Ne stim de cand aveam 5 ani.

| papuciirupti a răspuns (pentru AdrianPanaintescu):

Boss, lumea e micawinking

| Vasi_Don_1999 a răspuns (pentru AdrianPanaintescu):

Daca se iubesc cu adevarat. poate sa fie lumea cat de mare. happy

| Vasi_Don_1999 a răspuns (pentru Florentina9210):

Cum am zis. daca e dragoste reciproca poate sa fie lumea cat de mare.

| Florentina9210 explică (pentru Vasi_Don_1999):

Eu am mai fost cu alti baieti, crezand ca il voi uita, dar nu a fost asa. Tot timpul imi sta gandul la el si intotdeauna imi sare in ajutor cand am nevoie. Mi-a zis ca daca am vreodata probleme la mine in zona sa il anunt. E din aceeasi zona cu mine distanta intre noi e cam de vreo 10 minute.

| papuciirupti a răspuns (pentru AdrianPanaintescu):

Incearca. hai cu tupeu. sau mai bine asteapta pana in februarie cand va fi mai bine sa incepi si sa te convingi cu adevarat si pentru ultima oara.
si da intra intr-o relatie cu el, daca te cunosti de3 o viata si va intelegeti de unde stii ca nu ar fi omul visurilor tale, sa ai copii frumosi cu el, sa ii cresteti sa ii educati.
dupa o perioada o sa iti para rau, iti spun din propria experienta daca nu incerci.
cine nu risca nu castiga
bafta si la multi ani

| Florentina9210 explică (pentru papuciirupti):

Multumesc mult. O sa incerc/ Mi-a zis ca de abia asteapta sa ma vada sa ma ia in brate.big grin e genul de baiat sufletist, ceea ce am eu nevoie. M-a inteles in multe privinte.

El are casa acolo? sau sta asa pentru lucru?

Sta cu maica sa cu chirie si sora sa e maritata. El are 20 si eu 23. Nu ar fi problema varsta, deoarece e foarte matur si descurcaret! Te poti baza pe el. Sta pentru lucru.

| papuciirupti a răspuns (pentru Florentina9210):

Daca e sufletist, ai grija sa nu il ranestewinking
tocmai ce spuneam, nu-l pierdewinking
parerea mea, ca si baiat ca si sufletist (nu glumesc, si eu sunt la fel) ar fi sa astepti pana vine si atunci dezvoltati, ar fi mult mai usor si mult mai bine

| Florentina9210 explică (pentru papuciirupti):

Ai dreptate.winking

Nu rata nimic.el va veni in Romania si daca veti fi impreuna te va duce cu el.iar dac nu e posibil va veni el in romania...credema tata a mers la mama pe jos 50 km. happy happy orice e posibil. in plus exista atatea mijloace de comunicare.

| Drimmero a răspuns (pentru Florentina9210):

Respect!

| AdrianPanaintescu a răspuns (pentru Florentina9210):

Poți să te muți cu el până la urmă..Vezi și tu altă țară.big grin Sau invers sunt convins că va fi bine de voi doi

Multumesc!

Foarte frumos. Cred ca esti mandru cu asemenea parinti. happy

Cum am spus orice e posibil. nu ai nimic de pierdut crede-ma. bafta! happy

Pai mi-a propus asta. Cum a fost vara trecuta sa sau o saptamana cu el, dar mama e mai comunista de fel si nu a fost de acord, bine o inteleg, sunt singura ei fata big grin Oricum el a zis ca nu prea are ce face in tara deoarece nu are de munca, acolo lucreaza la un job stabil. Deci intr-un fel ar fi sa ma mut eu la el, dar ii pun pe ai mei in cap :/

Mersi. happy

N-ai pentru ce, sanatate!

De asemenea!

| AdrianPanaintescu a răspuns (pentru Florentina9210):

Păi dintre iubirea și părinți... ce ai alege?
Oricum nu poți sta toată viața cu ai tăii... Trăiești o altă epocă...
Ascultă-ți inima!
https://goo.gl/qZU8ZI

Ai dreptate!

Multumesc.

| Vernisian a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu va merge si probabil vei strica si relatia care o ai de prietenie cu el. Dar HEI? Cine nu risca nu castiga.

Răspuns utilizator avertizat
| slayer678 a răspuns:

Continuati relatia, e greu sa gasesti pe cineva caruia chiar sa ii pese de tine

| Florentina9210 explică (pentru slayer678):

Pai in ziua de azi majoritatea sunt pe interes.

| ConstantinAaronMirel a răspuns:

Eu sincer sunt de parere ca distanta e un obstacol destul de mare.
Si aici mai este implicata si loialitatea. Parerea mea personala e sa nu te implici in relatie cu el ca nu vei avea numai de suferit.

| danielkiller a răspuns:

Din cate vad eu este un baiat special si sfatul meu pentru tine e sa incerci sa treci peste distanta sa vezi dincolo de toate astea...baiatul asta merita toata asteptarea ta...nu renunta si vei vedea ca am avut dreptate succes: *

| danielkiller a răspuns:

Sper ca team ajutat...si eu trec printr-o criza in relatie dar aici nu e vorba despre distanta

| Nostradamus666 a răspuns:

Daca simti ca il iubesti, merita incercat. Sa nu amesteci sentimentele, cel putin ale lui vis-a-vis de ale tale... Sa treci de la prietenie la dragoste, e o treaba delicata, cu urmari negative de multe ori... Risti sa pierzi si relatia de prietenie pe care o aveti... Cantareste bine situatia...

| Florentina9210 explică (pentru Nostradamus666):

Asta e singura chestie care ma tine pe loc in a lua o decizie. Imi e teama ca daca relatia de iubire nu ar merge nici cea de prietenie nu ar mai avea farmec.

| Clauditza10 a răspuns:

Asta depinde numai și numai de tine... Baftă

| Jullie593 a răspuns:

Eu as zice sa incerci varianta cu relatia. de ce nu daca va placeti?