| Nemessys a întrebat:

Limba romana in comparatie cu alte limbi, cum vi se pare, mai usoara sau mai grea?
Eu cred ca engleza e mult mai usoara decat romana, deoarece are mai putine reguli si nu trebuie sa te complici cu cratime cum facem noi. happy + ca limba romana are o tona de cuvinte. In Anglia poti sa si zici :,,I playing", inloc de,, I am playing" ca tot intelege omul ce vrei sa zici. Dar noi aici ne corectam si cu,, pe care". rolling on the floor. Sau sarim in cap la unu daca nu a pus un,, i ".

15 răspunsuri:
| Ketch a răspuns:

Limba română este mai grea decât limbile romanice, de exemplu. Este singura care a păstrat declinațiile substantivelor pentru cazuri, formele verbelor se schimbă mereu. Și astea ar fi doar câteva. Plus miile de contexte care schimbă sensul cuvintelor, comparativ cu alte limbi.

| RAY a răspuns:

Sunt 37 de reguli unde se pune virgula

http://www.scientia.ro/......rgula.html
http://www.scientia.ro/homo-humanus/dificultati-ale-limbii-romane.html
Gramatica este cea mai grea dintre limbiile latine, slave, pe mine faza cu i ma depaseste chiar nu are sens rational, scriitorul desi e la singular, scriitorii -la plural la fel, nu inteleg si nu cred ca am sa inteleg vreodata gramatica

| Nemessys explică (pentru Ketch):

Asa este. sa nu uitam ca exista o groaza de moduri si timpuri la verbe care mai mult trebuie sa le inveti ca un robot. Nu exista o teorie fixa. La acelasi mod si timp fiecare forma difera de la verb la verb. In engleza. mare branza. La trecut, adaugi terminatia,, ed" si te-ai scos. straight face Bine. asta fiind la verbele regulate, bineinteles.

| Nemessys explică (pentru RAY):

laughing) Gresit.
Scriitori - este plurarul.
Scriitorii - ultimul,, i" este articol hotarat. laughing

| RAY a răspuns (pentru Nemessys):

Ai dreptate am gresit, in fine e grea, cu i nu ma inteleg prea bine

| Tiger7777 a răspuns:

Este mult mai frumoasa engleza, e si mai usoara si poti face mai multe cu ea in viata decat cu romana... Parerea mea

| Nemessys explică (pentru Tiger7777):

Exact. In ce tara din lumea asta te duci tu si vorbesti romana? laughing)

| RAY a răspuns (pentru Nemessys):

Moldova,Romania

| Lzehxo a răspuns:

Comparativ cu alte limbi, romana e complicata, engleza e usoara si frumoasa.

| Nemessys explică (pentru RAY):

Ok. alta? happy

| Xdreaper21 a răspuns:

Ca materie e aproape la fel in afara la literatura la noi sunt lucruri usoare al ei sunt hamlet si din astea

| Nemessys explică (pentru Xdreaper21):

Oare in alte tari, cati analfabeti sunt? laughing
Si romana pe ce loc este in topul celor mai grele limbi din lume? laughing Oricum cred ca chineza e in top 1. Insa. e cea mai vorbita limba de pe glob.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Nemessys):

Cum inveti tu engleza ( nu engleza de balta) fara a sti romana?

| Xdreaper21 a răspuns (pentru Nemessys):

Da si japomeza in afara de cei care s-au nascut acolo si locuiesc acolo pentru ei e super usoara