anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Locuiesc intr-un oras mort (adica numai e tineret), eu am 28 de ani in momentul de fata lucrez pe un salar de 1080 de lei (minimu pe economie) locuiesc cu parintii.Problema e ca, parca orasu asta ma stoarce de viata cand vad strazile pustii cei cativa prieteni ai mei au plecat prin strainatate si parca eu am ramas ai nimanui.Ma credeti ca nu am cu cine sa ies? ...Solutia ar fi sa plec de aici dar din ce am vazut pe net sunt niste chirii de-mi plang ochii.Sincer nu as avea nici o sansa in alte orase si nici prin strainatate am inteles ca esti cam sclav.As fi vrut si eu macar armata sau ceva de genu dar is discromat deci nu am nici o sansa (am incercat!)

9 răspunsuri:
| katy a răspuns:

Poti face un sacrificiu sa pleci cateva luni in afara sa aduni niste banuti si sa iti deschizi ceva micut in orasul tau.ce crezi tu ca ar merge.Nu stiu ce aptitudini ai, ca sa iti pot da un sfat care sa te poata ajuta intr-adevar

| ElSueno a răspuns:

Strange si tu niste bani cat sa-ti platesti chiria pe cateva luni in alt oras mare si aia e, iti gasesti de lucru acolo.

| Caro34 a răspuns:

Poti da un anunt si sa locuiesti cu cineva intr-un apartament si asa cheltuielile ar fi mai mici. Apoi daca te muti in alt oras, poti cauta altceva de lucru si poate iti gasesti ceva mai bine platit. Nu stiu ce ar zice parintii tai... insa poti incerca! Numai bine!

| Freya1 a răspuns:

Gaseste o fata din alt oras cu care sa te vezi si sa incepi o relatie iar treptat sa te muti cu ea.Ori te muti la ea ori puneti amandoi bani sa luati o chirie acolo unde locuieste asa ai cu cine sa stai are cine sa te integreye ai si iubita si te descurci si cu bani

| Yon1470 a răspuns:

Nu inseamna ca, daca te duci in strainatate esti sclav, cum nu esti nici in Romania.Conteaza ce stii sa faci si cat de bun esti pentru treaba respectiva! Sunt multi care se plang de salarii mici si unele chiar sunt, dar mai conteaza si ce studii ai si ce stii sa faci. Daca nu ai studii superioare, cam greu sa-ti gasesti ceva bine platit si avantajos.

| MateiT a răspuns:

Ia-ti un rucsac in spate si minimum de lucruri si banii pe care ii ai si pleaca din tara. Asta e sfatul meu. In afara nu cred ca esti sclav daca te respecti, esti istet si ai incredere in schimbarile vietii
In ce oras esti?
Gaseste un lucru de care esti pasionat si fa-ti alt viitor
Da. stiu ca nu e asa de simplu, nimanui nu-i este usor, dar alta varianta nu este decat sa-ti iei viata in propriile maini si sa faci alegeri curajoase si inspirate

suntserios
| suntserios a răspuns:

Un oras mai mare, cu preturi mai mari inseamna si venituri mai mari... ia si asta in calcul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca vrei chirie la Brasov in apartament cu altcineva ( 400 lei/luna + o parte din utilitati care in total cu tot cu chirie ajunge sa coste 650 lei. Estimativ). Camera intr-un apartament modern, eraj 8, zona centrala. Sunt alti doi prieteni de ai mei in apartament, studenti pentru inca 4 ani. Imparti chiria cu ei.

Cat despre JOB, iti poti gasi usor. Depinde ce stii sa faci. In general ca necalificat poti castiga si 2000 lei/luna. Asta intr-un depozit de curierat... De ex eu am lucrat la Cargus la colete de m-au cocosat. Numai noaptea se lucreaza. Dar am castigat si bani la ei fata de alte parti pe unde mai lucrasem pana atunci pe salariu de mizerie. Dar acum m-am reprofilat si mult lucrez de acasa.

Apropo...Ai PC sau LAPTOP cu acces internet? Daca da, atunci iti spun sincer ca stai cu banii in fata ta fara ca tu sa stii ca banii sunt acolo. Crede-ma, internetul iti aduce multi bani daca te duc un pic rotitele ( creierul). Si nu ma refer la programare.

| ElSueno a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar din curiozitate, te referi la freelancing? Daca da, nu-i chiar asa de usor, licitezi in prostie pana reusesti sa faci rost de un proiect.