| GoBackInFuture a întrebat:

M-a apucat brusc o deprimare, pur si simplu, asa dintr-o data. Eu cred ca este din cauza faptului ca am emotii pentru aflarea rezulatelor de la Evaluarea Nationala sad Eu stiu ca am facut bine cat de cat, dar nu sunt sigur cat de bine sunt compunerile la romana si unele exercitii la matematica nu mai tin minte rezultatul si mi-e frica sa nu le fi gresit. Daca am o medie slaba la examenele acestea, in jur de 8.5 la ambele examene, tatal meu ma va termina cu zile, nu voi mai putea face nimic toata vara crying Toti vor fi dezamagiti, si eu voi fi. Repet, mi-e tare frica de aflarea rezultatului, acela mi-ar putea determina vara si urmatorii 4 ani probabil crying. Vreo metoda de a scapa de frica si totodata de depresia asta? sad Nu am pe cine altcineva sa ma asculte acum, ca mereu de altfel...sad

Răspuns Câştigător
| Amaryllis a răspuns:

Bună..Sincer, greul a trecut, ce ai făcut asta ai făcut. Dacă te stresezi nu rezolvi nimic, mai rău faci. 8.5 la ambele examene nu e deloc o notă mică având în vedere emoțiile și greutatea examenului( cel puțin la româna mi s-a părut mai greu). Și eu am trecut prin emoțiile astea anul trecut și te înțeleg. Explică-i tatălui tău că dacă te pedepsește nu rezolvă nimic și nu schimbă situația. Fii tare, e doar un hop și ai să poți trece peste el. Dacă acum te îngrijorezi așa tare, la bac cum o sa fie? Îți urez multă baftă și note cât mai mari la examen.

6 răspunsuri:
| curiozitateaneomoara a răspuns:

Relaxeaza-te. Greul a trecut! Am trecut si eu prin emotiile astea. Incearca sa iesi in oras, sa vizitezi locuri noi, sa iti umplii timpul liber de activitati. Nu are cum sa te pedepseasca asa tare. Si daca tu zici ca ai facut bine, asa va fi. Nu iti mai face griji degeaba, nu mai poti schimba nimic. Sper sa iei note mari:*

| GoBackInFuture explică:

Multumesc mult tuturor pentru raspunsurile de incurajare!

| SweetSacrifice a răspuns:

Nu prea stiu cum sa iti dau un sfat cand eu sunt in aceeasi situatie cu tine.Ai mei vor fi nervosi, dezamagiti daca nu intru la liceul dorit.
Daca vrei sa vorbesti cu cineva... Poti vorbi cu mine, deoarece eu incerc sa gasesc metode sa uit de acest examen.De exemplu azi,Joi, cu o zi inainte de aflarea rezultatelor, simt ca ma sparg dar totusi incerc sa gasesc modalitati de a ma relaxa.
Oricand ai vrea sa vorbesti cu cineva, da-mi mesaj. happy
Nici eu nu am cu cine vorbi despre asta, o am pe prietena mea cea mai buna care zice ca ia 10 in ambele examene.
Abia astept sa scapam de stres, si sper sa intram la liceul dorit.

| GoBackInFuture explică (pentru SweetSacrifice):

Imi pare rau pentru situatia in care te afli sad si eu ma simt la fel in unele momente, ca aseara cand am vrut sa aflu daca exista niste metode de a scapa de aceasta depresie. In aceeasi situatie sunt si eu legat de prieteni, toti se lauda ca vezi doamne vor lua toti 10 si pe mine nu ma baga nimeni in seama, sunt invizibil. Pentru a ma relaxa, uneori incerc doar sa stau intins in pat si sa ma gandesc, dar aseara chestia asta nu prea m-a ajutat sad. Sa speram ca intr-un final totul va fi bine, dar maine cred ca am sa lesin cand voi afla rezultatul, dar cred ca totusi nu va fi chiar asa de rau, dar intr-un fel ma simt si dezamagit pentru ca am invatat tot anul pentru examenul asta dar nu am picat pe subiect, mai ales la romana. Eh. sa speram ca fi bine sad

| SweetSacrifice a răspuns (pentru GoBackInFuture):

Da,deci examenele astea sunt oribile. Bafta, sper sa ai rezultate bune la examene.
Si eu am avut probleme la romana, deci la roman acred ca iau 8. Si la matematica, sper sa iau o nota mare ca sa imi ridice media, deoarece parintii astia imi strica si buna dispozitie.Nu suport sa ii vad dezamagiti si nervosi ...Pentru ca sunt sigura ca ar vrea sa am si eu rezultate bune,cum o sa aiba si prietenii mei, deoarece ma tot compara cu ei si nu suport asta.
Aseara si eu am avut probleme cu somnul, am incercat sa ascult niste muzica. Incearca, relaxeaza.
Inca o data sper sa ai rezultate bune, si totul sa fie bine ca sa incepem si noi vacanta de vara odata. sad

| GoBackInFuture explică (pentru SweetSacrifice):

Da, intr-adevar, faza cu te compara cu prietenii e foarte enervanta, cand tu cea mai mare nota din clasa, zice nu ii intereseaza ce fac colegii, sau de pilda, atunci cand ai facut ceva gresit, si toata clasa a facut la fel, ei zic ca nu-i intereseaza ce fac altii, intereseaza doar de tine. Si acum la examene, te compara cu restul... mdah. ce sa faci, asta e. Iti urez oricum mult noroc la note mari si sa intri totusi la un liceu bun! big grin