| IIIx333III a întrebat:

M-am certat cu cea mai buna prietena a mea:(. Cititi intrebarea anterioara daca vreti sa aflati motivul: http://www.TPU.ro/adolescenti/buna-TPU-de fapt-pentru-mine-nu-este-asa-de-buna-ziua-asta-prietena- mea-cea-mai-buna-mi-a-trimis-un-mesaj-auzi-sti-ce/.

Eu stiam ca la un moment dat vor interveni schimbari de comportament intre noi, dar nu stiam ca vor rani atat de mult si o vor face sa nu mai vrea sa fie prietena mea.:(

Pentru ca noi, de mici, am trait in acelasi cartier, dar in familii total diferite.
Ea este o fata foarte cuminte, care mereu invata, nu iese din cuvantul parintilor, nu vorbeste urat, intr-un cuvant extraordinar de inocenta. Mereu mi-a placut asta la ea, chiar daca nu o spuneam de multe ori, mereu mi-as fi dorit sa am unele lucruri de la ea.;) Ea a fost crescuta in alt mediu fata de mine. Parintii ei au o situatie materiala de 1000 de ori mai buna ca a mea(nu ca eu as fi saraca, doar ca nu imi permit haine de firma si aparate electrocasnice sau mobila de unde vreau eu:(). Ea locuieste cu bunica ei, nu iese din casa pentru ca nu o lasa parintii, dar ea nu are nimic de spus la asta. Noi locuim in cartierul Berceni, si ne desparte doar Soseaua Oltenitei, dar pe partea ei este pustiu si linistit, iar pe partea mea este plin de magazine, scoli, oameni multi.

Eu sunt exact opusul. Eu am un tupeu foarte mare, sunt mereu in certuri cu mama, pe tata nu prea il intereseaza decat sa invat bine. Sunt fata de cartier, cunosc pe toata lumea de pe strazi si cutreier oriunde. In timp ce pe ea o lasa singura doar la scoala si prin parcurile mici din apropiere, eu ma pot duce si pana in Popesti Leordeni sau in Otopeni si nimeni nu are de comentat. Daca se ia cineva in gura cu mine, actionez cu toate fortele. Pot vorbi si urat daca ma provoci, dar pot fi si elevata. De aceea am note bune. Nu invat mai niciodata, dar inteleg totul din clasa. Eu am un iubit, care este si mai popular ca mine(el fiind prieten cu smecherul cartierului), iar din cauza aceasta eu nu mai pot sa merg singura prin cartier pentru ca este inevitabil sa ma intalnesc cu cineva care sa ma tina de vorba sau care sa se uite ciudat la mine si sa imi spuna "Uite-o pe gagica lui Radu".

Totusi, mereu am vrut ca ea sa se pastreze inocenta. Desigur am mai invatat-o cateodata lucruri rele, dar acum imi pare rau, si niciodata nu am vrut sa o schimb, decat sa o invat sa treaca prin viata cea grea fara sa apeleze la '"mami sau tati".

Se pare ca nu am avut de ales si ea a inceput sa se plictiseasca de "fitele mele". Faptul ca nu ma duc la ea la bloc pentru ca nu este nimeni nu cred ca poate fi catalogat drept o fita. Pentru ca da, recunosc, imi place sa fiu inconjurata de multe fete, imi place sa fiu populara, dar nu as lasa asta nicidata, dar NICIODATA sa imi schimbe comportamentul. Indiferent cat de suparata as fi pe prieteni, mereu mi-as risca "popularitatea" aceasta pentru ei. Mereu am vrut sa fiu fata pe care poti conta mereu. Fata isteata, dar nu tocilara. Dar uite ce am primit in schimb...

Scuze pentru ca am scris mult dar v-as ruga sa cititi tot. Intrebarea mea este: "Ce sa fac?".

Răspuns Câştigător
| Valisha18 a răspuns:

Eu zic sa-i spui ei ce ai scris aici, pentru ca deja imi dau lacrimile. Si eu sunt la fel ca tine (oarecum., exceptand faptul ca nu invat niciodata, eu invat ocazional, dar nu niciodata) si te inteleg deoarece am fost in aceeasi situatie. Rezolvarea conflictului: Mai lasa de la tine, si asteapta pana isi spune oful, apoi spune-i: ai avut dreptate mereu! si nu spune in afara de..., recunoaste tot ce ar zice ea, indiferent ca e mai exagerat, deoarece din cauza supararii poate sa mai infloreasca unele chestii. Sper sa va impacati! O si, sa nu mai incerci ( nici tu nici ea) sa va transformati astfel incat sa fiti la fel pentru ca trebuie sa existe un echilibru, daca tu esti pe cale sa faci o prostie, de trage ea inapoi, pentru ca e inocenta, daca ea e prea timida, o impingi tu pentru ca ai tupeu, asta inseamna prietenie, ajutarea reciproca si neconditionata. Spune-i ca poate iti place sa te dai mare, si ai ''mandriile'' tale, dar indiferent ce ar fi, ea iti este prietena, pentru ca e facuta sa-ti spuna unde greseti, si este una foarte buna pentru ca ti-a spus acum ca gresesti cand incerci sa fii asa orgolioasa, si ca esti foarte recunoscatoare pentru acest fapt. Spune-i ca nu trebuia sa tina totul in ea, trebuia sa-si dea drumul mai devreme, inainte sa explodeze de tot, pentru ca ai fi ascultat-o cu rabdare si nu s-ar fi ajuns la asta. Spune-i ca-ti pare rau si ca ai face orice sa va impacati, ca nu vroiai sa o ranesti si ca este cea mai bine prietena a ta. Sper sa va impacati!

4 răspunsuri:
| speranata a răspuns:

Imi pare rau ca raspunsul meu nu te-a ajutat

| IIIx333III explică:

@speranata
Ba m-a ajutat, toata raspunsurile sunt folositoare pentru mine. Dar vreau sa stiti mai multe detalii despre vietile noastre.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prietena ta s-a suparat prea repede nu stiu exact cati ani ai 11? 12?
in fine...cand o sa mai cresteti un pic o sa vedeti ca nu mai e la fel...asa eram si eu cu o pr de fapt chiar cu mai multe si repede ne impacam si bla bla.cand o sa cresteti veti rade de unele faze poate o sai treca lasa sa mai treca o vreme si apoi spune-i ca iti pare rau daca ai gresit si spune-i ca tu o consideri o fata super si ca inca mai vrei sa fi prietena cu ea poate o sa va impacati succes si sper ca te-am ajutatbig grin

| IonutSiAtat92 a răspuns:

Am si eu aceeasi problema...doar ca la mine nu este un EL ci o EA...M-am purat mereu urat cu ea(si nu ma refer sa o jignesc sau sa o iau in ras) pur si simplu nu pot nici acum sa inteleg ce se intampla cu mine de eram foarte gelos laughing) Nu imi doream o relatie cu ea de dragoste dar pur si simplu fata era prea populara. exagerat. avea o gramada de prieteni si asta ma deranja..adica simt ca nu-mi acorda si mie timp sa vorbim..era tot ce imi doream de la ea..sa stam mai mult timp sa vorbim.Dar na..asta e. fata s-a racit si trece pe langa mine si nici doi bani nu da, ca si cum eu nu exist.Mi-am facut-o cu mana mea cum se zice.Dar na asta este..viata merge inainte.