anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mai pun întrebarea odată, de data asta la altă categorie, altul e publicul, știți voi.

Ce fată preferați?

Să zicem că pe prima o cheamă Alexandra, să îmi fie mai ușor să povestesc.

E genul care vrea să facă pace, mai afectuoasă, drăguță cu toată lumea, timidă, nu înjură și nu are obiceiuri prea proaste, este mai conservatoare, vrea corectitudine și se supune părinților și profesorilor, nu îi contrazice chiar dacă are dreptate, spune numai lucruri frumoase și nu provoacă pe nimeni, răspunde când cineva e răutăcios cu ea scurt și expeditiv, nu copiază și nu face chestii „interzise". Nu este pro pierce-urilor, tatuajelor și nu îi place îmbrăcămintea considerată indecentă și stridentă, cum ar fi blugii rupți sau lanțurile de rockeri. Ascultă numai balade rock și muzică cuminte. Nu deranjează la ore și nu sfidează.

Pe de altă parte, este Ana.

Exact opusul. S-a vopsit recent, are o tunsoare mai ieșită din comun, face chestii nesănătoase, este tupeistă, iese cu scandal și cu călcâie pe cap (metaforic) dacă cineva îndrăznește să o deranjeze. Este revoluționară, cu suflet punkist, ascultă hard rock și metal și uneori electro, are principii mai noi, știe să își argumenteze totuși opinia și nu ratează nicio ocazie să expună în ceea ce crede. Și-a pus pierce-uri, deși ai ei nu au fost de acord. Se ceartă cu cei mai mari decât ea destul de des și le răspunde obraznic, deci se vede că nu îi place pacea. Copiază la teste, chiulește, înjură, nu este elegantă pentru o fată. Este sociabilă, deloc retrasă, te încurajează cu un sfat de genul „dă-i dracu' pe toți, oricum o să moară" adică este mai indiferentă.

Dar știți ce au comun? Amândouă învață la fel de bine și au cele mai mari note din clasă.

Alexandra stă și învață fiecare teorie, face exerciții, muncește.
Ana copiază, dar prinde și din clasă și adoră să riște. E pe muchie de cuțit mereu și nici nu vrea să se învețe minte. E deșteaptă și își motivează absențele, iar Alexandra și pentru o întârziere aduce scutire.

Preferați sinceritatea Anei sau reținerea Alexandrei?

Asta m-a inspirat, plus acele perioade din viața mea în care oscilam între extreme (și nu a fost deloc bine), plus că... mă cheamă Ana Alexandra.
http://www.youtube.com/watch?v=Bg59q4puhmg
Personal, cea roșcată mi se pare ghinionistă și fără atitudine, dar își va lua ea revanșa într-o zi față de bruneta puțin pițipoancă, atunci când va fi cineva mai inteligent decât amândouă la un loc și va ști să „o facă".

13 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Prefer pe Alexandra. No comment.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ana va avea lacune in unele cunostinte. Unele, e putin spus, ea nu a studiat ci doar a retinut atat cat i-a trebuit apoi s-a debarasat de informatii.
Asta-i intrebare capcana acum cu numele tau in ea. Daca o prefer pe Ana sau Pe Alexandra, tu ai sa te complaci in preferinte si o sa-ti insusesti laudele si hranindu-te pana la...hai ca n-am chef.

| Rock10 a răspuns:

Exceptând faptul că ambele personaje sunt de fapt imaginile propriilor tale nume, o să aleg tiparul Ana.
Intotdeauna mi-au plăcut persoanele rebele, dispuse să riște pentru un ideal cu un curaj nebun. Rebel și non-conformist nu înseamnă neapărat ceva negativ. Rebel înseamnă originalitate, creativitate, ieșire din anonimat etc.
Totuși există marele risc pentru acest gen de persone, pierderea controlului ce poate duce la extremism, droguri, o sarcină nedorită etc. Atunci nu mai e "fun"!

| Inferno a răspuns:

Ana insulta mecanismul educativ, ar trebui sa fie biciuita in fata poporului pentru sfidare. La stalpul infamiei cu ea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu se pune; am trecut de ambele perioade și acum sunt echilibrată.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mda, văd că mi s-a mutat întrebarea și planurile mele au fost ruinate.

Expertule, cred că era potrivită și pentru Știință și Filosofie. Științe sociale, zic. Și voiam ceva mai dezvoltat. Dar e ok și așa.

| hecamefrommetalland a răspuns:

Iti pot spune ca nu am un suflet bun,chiar deloc,insa sa stiti ca as alege o combinatie intre cele doua, dar daca nu exista alternative o aleg pe Alexandra, no comment, cum a spus sabin89, Alexandra e mult mai buna,de sute de ori,si crede-ma,as injurao pe Ana cum nici nu isi poate imagina, singurul lucru bun la ea sunt gusturile muzicale, si poate inbracamintea, in rest, e o spartura!

| Paulla a răspuns:

În general nu prea pot să suport persoanele de tipul Alexandrei, sunt aşa de predictibile, supuse şi plictisitoare... Ca nişte oi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Paulla):

Crezi tu. Ar fi de preferat de "jdemii" de ori firea calma si onesta a Alexandrei pe langa orice calitate de-a Anei. Dar daca tu zici ca asta o face oaie pentru ca pur si simplu cunoaste respectul fata de cei carora se supune...iar Ana n-are cei 7 ani de acasa...hmmm, da, cum spui tu.

| Paulla a răspuns (pentru anonim_4396):

Normal că eu cred, doar eu am postat. Cunosc persoane de tipul Alexandrei şi sunt fix cum am spus şi mai sus, una n-am văzut să pună piciorul în prag când nu îi convenea ceva sau să mă contrazică până la capăt. În contextul ăsta, onestitatea îşi pierde valoarea pentru mine. Oricând prefer persoanele de genul Anei.

anonim_4396

Si asta te defineste pe tine:punerea piciorului in prag cand ceva nu-ti convine sau evident ca nu e corect. De parca viata nu e nedreapta oricum. Sunt curios cum o sa reactionezi cand vei fi angajata. Cate job-uri vei mai schimba...pentru ca trebuie sa pui piciorul in prag. In felul asta n-ai decat sa fii tu sefa, asa ca mult succes in a avea tu subordonati si pana si asa succesul nu e garantat! Your pride may prove to be your downfall some day...

Pana la urma viata se rezuma in primul rand la a avea ce pune maine pe masa ca sa supravietuiesti, iar Alexandra cu siguranta ar fi o supravietuitoare mai buna decat Ana, care doar e plina de mandrie. Te-ai gandit poate ca Alexandra pune piciorul in prag unde intr-adevar chiar merita? Ok, inteleg, n-ai intalnit genul de persoane, dar eu da. Iti voi da si un exemplu.

Am avut Ane si Alexandre cat timp am fost in scoala si liceu. O Alexandra a pus odata piciorul in prag in locul meu (nesolicitat, nici necesar, dar am fost impresionat ca a facut-o) cand a auzit mediile incheiate la info strigate de profa la fiecare, iar eu aveam 9. Pentru ca profesoara de informatica nu avea de gand sa-mi dea media 10 cu toate ca eram singurul din toata clasa care chiar lucra acasa si chiar avea habar cu ce se mananca asta, iar acea Alexandra ma cunostea si era recunoscatoare mereu cand o ajutam cu o tema sau ceva, informatica nefiind pasiunea ei, dar era o fata care oricum invata foarte bine.
Profa mea de informatica dadea medii de 10 dupa pile sau dupa mediile mari de la mate si fizica, care erau mai modeste la mine(n-aveam minim 9 sau 10 ca ceilalti care primeau media 10 la info de la ea, mai ales ca ea avea un respect pentru proful de fizica, i-a fost prof si ei, dar el oricum facea bascalie de ea de cate ori avea ocazia...dar in fine)

Din acel moment, de rusine, profa de info s-a apropiat mai mult de mine semestrul urmator, a inteles ca se face de ras si ca poate se va adresa o problema in legatura cu asta intr-o sedinta cu parintii, asa ca a renuntat la a mai da medii de 10 doar celor cu pile. Le dadea si alora in continuare, dar nu doar lor, dar tot e o imbunatatire, cauzata de o Alexandra!

Asa ca...da, Alexandrele sunt intr-adevar mai tacute, dar uneori mâța blândă zgârie rău...iar in cazul Alexandrei, a zgariat si elegant(adresand problema la ora de dirigentie), fara a uita ca se afla intr-un liceu, nu intr-un pub.

Daca privesti superficial exemplul, ai putea sa zici: "ce dracu' atata tam tam pentru niste medii? nu conteaza notele alea!". Nu despre note e vorba, ci despre corectitudine, onestitate, care valoreaza mai mult decat niste note, chiar daca le implica. Alexandra nu e o fata egoista. Poate sa faca dreptate, dar o face elegant. Ana pe de alta parte se scarpina si-si vede de sictireala ei. Doar vorbim de niste extreme. Acum nu zic ca e bine sa alegi intre doua extreme ca oricum nu prea exista decat teoretic. Cat de minunata sa fie si Alexandra asta, dar decat extrema Anei, mai bine extrema Alexandrei.

Apropo, Alexandra era o fata destul de tachinata de colegi. Deseori o gaseam si plangand in pauze. O fi fost ea sensibila si nu punea piciorul in prag cu mistocarii, dar in alte situatii era formidabila si imi dau jos palaria in fata ei.

Ca tot am accentuat ideea de loc de munca...pai doar nu crezi ca Anele sunt mai preferate? Ai vrea tuhee hee

DAR poate am divagat. Pana la urma sunt adolescente. Nu inseamna ca Ana nu se va mai schimba. Dar chiar si asa, Alexandra are de castigat ce conteaza cu adevarat. In plus, mai bine ca e cinstita cu ea insasi, caci nu se stie ce diferenta va face viitorul pentru ea si Ana intr-o zi. Iar lucrurile astea le deprinzi de tanar. Dar daca tu prin onestitate vezi doar pierderi...atunci sper ca nu vei mai vedea astfel intr-o zi.

P.S. Da, eu pot fi un Alexandru, Ano laughing

anonim_4396

Eu nu o prefer pe niciuna, mai ales că din experiență o zic, Alexandra poate fi coruptă și să dea în extrema cealaltă.
Cu toate astea, poate fi mai elegantă, efervescentă și eficientă în conflicte decât o obrăznicătură care umblă toată ziua „cu p...-n gură" și la propriu și la figurat. Cine zicea că mâța blândă zgârie rău? Probabil a acumulat suficienți nervi cât să facă poc! odată și odată și să fie o surpriză pentru cel cu care se ceartă.

| Oana92 a răspuns:

Eu am fost (si 90%inca sunt) Alexandra. Si in majoritatea cazurilor mi-as fi dorit sa fiu Ana...