anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mama mea e o proasta. Nu vreau sa fiu nesimtita si sa imi numesc mama asa, dar asta e un mare adevar. Problema mea de fata este matematica. I-am spus mamei mele ca la romana am note foarte bune si m-a intrebat de matematica si i-am spus ca situatia nu e stralucita. I-am spus ca am pana acum doi de 4 si mi-a spus,, nu ai putut scoate nici macar un 5 sau o nota de trecere'' si intrebarea mea este, ea de cand eram clasa a5a nici macar O DATA nu s-a uitat in caietul meu de matematica sa vada ce am de facut, nici acum ca sunt clasa a9a si ea stie sa imi dea comanda sa scot o nota de 5? Pe mine ma scot din sarite oamenii care nu isi folosesc creierul. In viata nu mergem pe ghicite sau pe,,poate'' sau,, nici macar''. Noi trebuie sa ne gandim de ce nu e posibil. Daca ea ca parinte nici nu stie ce sunt alea formule si cum se aplica, nici macar nu stie ca in matematica sunt peste 100, dar ma cearta pe mine ca de ce nu le invat mi se pare PENIBIL. Ea mi-a mai spus ca o sa vorbeasca cu profesoara de matematica saptamana viitoare sa vada ce se intampla si i-am spus,,daca vorbesti cu femeia aia nu o sa se rezolve nimic fiindca nu profesoara mea trebuie sa priceapa matematica ci eu, daca un copil nu poate intelege matematica nu e vina profesorului fiindca nu explica bine, e vina elevului fiindca nu poate intelege oricat de mult se chinuie'' si a inceput sa zica sa pun mana pe caietu de matematica si sa ma uit in exercitiile pe care le-am facut in clasa unde i-am repetat a treia oara ca si daca ma uit peste exemple nu o sa inteleg nimic pentru ca elevul nu se invata el pe insusi singur. Eu nu o pot intelege pe mama si nici ea pe mine, chiar nu stiu ce sa mai fac ca sa ii bag in cam fraza,, nu pot pricepe matematica''. Momentan sunt corigenta si nu stiu ce sa fac. Sfaturi?

9 răspunsuri:
| Anonim19372515 a răspuns:

Nu o mai fa pe mama ta proasta,e adult si daca a ajuns aici pe propria ei raspundere cu siguranta nu e proasta, tu ca adolescenta nu ai dreptul sa judeci pe nimeni mai ales un adult insa nici ea pe tine, mai bine incearca sa inveti, sa ti maresti media cumva, du te la meditatii de cateva ori sau inainte de a da un test ceva sa ti intre ceva in cap daca nu vrei sa inveti.Formulele la matematica nu sunt grele, trebuie doar sa faci exercitii insa cred ca cea mai mare problema la tine e lenea si lipsa de interes.

| andreea1baratiu a răspuns (pentru Anonim19372515):

Draga anonim, in primul rand se scrie,, nu o FACE pe mama ta proasta'', iar in al doilea rand, avand in vedere ca cel mai probabil nici tu nu ai inteles mesajul, ti-l mai explic inca o data: problema nu e nici lenea, nici lipsa de interes, problema e faptul ca si daca as avea motivatie sa imi petrec toata ziua cu matematica, nu as intelege nimic. Daca am interes in matematica nu inseamna ca automat o si princep, in al trilea rand, daca tu spui ca formulele,, nu sunt grele'' nu inseamna ca si mie mi se par usoare.

| Anonim19372515 a răspuns (pentru andreea1baratiu):

Te crezi desteapta ca m ai corectat? Daca erai nu mai ramaneai corigenta la matematica? daca acum nu intelegi, pe mai departe ce faci?*** praf

| Fatamuntilor a răspuns (pentru andreea1baratiu):

De ce ti-ai sters intrebarea?
ti s-a facut rusine? nu cred!
De ce mama ta ar trebui sa stie matematica? Ea merge la scoala? Dupa cum vezi mama ta nu ti-a cerut nota maxima, ci sa scoti nota de trecere!
Matematica nu e pentru orice, ca tine sunt destui care nu o inteleg.
Dar sa iti dai interesul se poate?
Zici ca esti deja corigenta, deci tot nu scapi.Vei da examen.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exagerezi. Mama făcea urât când luam note mai mici de 8 la școală și o consider cea mai bună.

| jendeukie a răspuns:

Incearca sa fii mai atenta la ora de mate cand explica profesoara si daca nu te da mama ta la pregatire atunci cauta pe net unde explica lectiile ca sa le intelegi mai binehappy

| Violleta2022 a răspuns:

@crisstinam
De ce nu te scoate din sarite nesimitirea si lenea care te domina?
Pune mana putoare si invata, ca nu mama ta esti proasta ci tu insati!
Vad ca de tupeu, nu duci lipsa, doar de lene si respect pentru parinti.

Ia cartea de matematica si rezolva tot ce ai facut pana acum la orele de matematica, de la inceputul anului, lucrand zeci si sute de exercitii si probleme, ca numai asa se invata matematica.
Corijenta la matematica poate duce la repetentie si daca nu iei in serios matematica, sa pui mana sa inveti si sa rezolvi sute de exercitii si probleme, ramai repetenta!

Exista o singura solutie ca mama ta sa te puna serios sa inveti: sa-ti ia telefonul, computerul, accesul total la internet, eliminarea iesirilor afara, a prietenilor, obligandu-te sa mergi doar la scoala si acasa, fara sa mai iesi nicaieri, pana scapi de corijenta.
Se pare ca mama ta nu te-a educat pana acum, daca iti permite sa vorbesti atat de urat si nerespctuos, dar sper sa o faca de acum inainte, ca sa nu ajungi un alt parazit al societatii.

Sursa contului tau, in situatia in care iti pui intrebarea sub anonimat:
https://www.tpu.ro/utilizator/abtxob/intrebari/

| andreea1baratiu a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Lasa-te de viata nu e de tine

| andreea1baratiu a răspuns (pentru jendeukie):

Eu sunt atenta, nu e problema de asta, doar ca in 50 de minute cat tine ora e destul de greu sa pricepi, la cat scrie de repede, dupa sa mergi acasa si sa repeti tu singur dupa ce iti explica profesoara