anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mereu am crezut ca e greu sa ai un prieten adevarat, si imi sustin parerea, de o vreme nu mai consider ca exista acea prietena cea mai buna. Dar totusi eu ma atasez repede de prietenii pe care ajung sa-i cunosc bine, care sa potrivesc cu mine la caracter, si cu care am facut multe lucruri impreuna.Si as vrea sa stiu daca intr-o relatie de prietenie e normal sa existe contraziceri care mereu dau in certuri, si chiar unele greseli sau tradari, daca acea prietenie merita sa mai continue? Si de asemenea as vrea sa stiu daca prietenii trebuie sa iti accepte felul tau de a fi cu calitati si defecte, si cum poti sa iti faci prieteni mai usor, daca trebuie sa iti arati latura adevarata sau asta faci treptat? Iar atunci cand pierzi un prieten cum faci sa nu te doara si sa nu ai regrete, cand nici macar nu esti sigur de motiv, dar ai tinut la el, ti-a gresit de destule ori si aveati ceva neintelegeri, uneori decurgea bine alteori nu, dar totusi era persoana pe care te bazai cel mai mult si cu care iti placea sa petreci timpul? Mersi pentru raspunsuri, astea sunt intrebari care ma macina pe mine, dau funda la raspunsul cel mai aprofundat, restul vot.

Răspuns Câştigător
| Bogdan01234 a răspuns:

Uhh. este putin complicat ce ai scris pentru ca sunt foarte multe intrebari intr-o intrebare. un prieten adevarat nu se cauta. se formeaza in timp. pe baza de incredere, de intelegere, de comunicare, de atentie. normal ca intr-o relatie de prietenie ''adevarata'' ( depinde cum vezi tu asta ) exista certuri, pentru ca atunci cand exista sentimente intre acei 2 prieteni e normal sa existe si contraziceri. nu exista un moment in care sa ii arati partea alaturata. totul vine de la sine in timp. normal ca nu ii poti povesti unei persoane lucruri despre tine daca nici macar nu il cunosti. lucrurile astea vin cu timpul automat. o prietenie merita sa continue atunci cand ambele parti isi doresc asta. pentru ca nu este vorba de iubire intre o fata si un baiat care sa inceapa undeva cu un sarut si sa se termine prin ''gata''. sa ai un prieten foarte bun, cel mai bun reprezinta foarte mult. sunt anumite lucruri care trebuie sa le aveti in comun. care sa le face-ti impreuna. care sa le simti-ti impreuna. trebuie sa stii ce iti doresti si sa fi mereu sigura pe tine. asta este cel mai important. pentru ca in ziua de astazi auzi la fiecare colt de strada '' fratele meu '' respectiv ''surioara mea'' iar ei nici nu stiu ce inseamna cu adevarat sa ai prieten. e ceva ce se dezvolta in timp. nu o luna sau 2. poate dura chiar si ani. atunci poti spune ca ai un prieten / prietena adevarata. si totul se bazeaza pe incredere si respect reciproc, intelegere. sper ca te-am ajutat macar putin. happy

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Bogdan01234):

Da,m-ai ajutat.Ai mare dreptate in ceea ce spui, mc mult.Hmm,si stiu ca am pus cam multe intrebari intr-una,dar mereu am avut o dilema in legatura cu prieteniile,pentru ca niciodata nu reusesc sa le mentin,adica pana la urma se termina, nu am prieteni de-o viata sau ceva de genul, desi am avut prietenii importante.Si mereu am simtit ca prietenii aia erau foarte valorosi pentru mine,dar eu nu eram asa de valoroasa pentru ei, ca mereu era cv mai important decat persoana mea, si ca nu le pasa asa mult de mine cum imi pasa mie.Si de aceea i-am lasat sa plece din viata mea si asta ma macina,daca am facut gresit saturandu-ma de greselile lor si asteptand ceva mai bun,care intarzie sa apara. Oricum sunt constienta ca si eu am greselile mele si defectele mele,dar asa cum eu sunt capabila sa le accept la altii, sper sa fie si ei capabili sa mi le accepte mie, sau sa le schimbe.