Nu trebuie sa iti fie rusine si nici frica, nu ai de ce, apeleaza cu incredere la oricine, cel mai bine ar fi la un psihoterapeut, dar daca nu iti permiti, apeleaza la oricine
Mai fa o incercare, spune-i ca ai vrea sa vorbesti cu el si despre alte lucruri decat cele zilnice. Este tatal tau, daca insisti puțin o sa intervina instinctul parintesc si o sa te asculte despre cate in luna si in stele. Si voi adolescentii puteti fi reci si distanți uneori. Poate imi depasesc domeniul de competențe, nu am copii, sorry!
Am uitat sa te laud pentru cata dreptate ai, cam toti tații cu ouă in pantaloni ar trebui sa plece afară si sa castige mai multi bani.
"Cam toți tații" Asta e regula ta proprie? Te-ai gândit tu singurel la ea?
Deci e mai important să arunci cu bani decât să fii alaturi de copilul tău, sa te asiguri că are o educație bună și un sprijin emoțional în părintele său.
Apropo, se poate câștiga bine și în țară dacă te duce capul, nu toți sunt muritori de foame. Și banii nu te învață nimic.
Dreptatea este la mijloc! Ai si tu dreptate cand spui ca exista locuri unde se castiga bine, in orasele mari. In orasele mici si la țara se face foamea.
Deci ce sa fac, sa stau sa dorm pe cuptor si sa imi vad zilnic copiii infometati si in zdrențe?
Bună, Alexandra! Mi-am făcut cont doar ca să îți răspund ție fiindcă simțeam ca ai nevoie ca cineva sa fie alături de tine.
Și eu sunt fata, sunt cu aproape 9 ani mai mare ca tine si nici eu nu am o relație buna cu tata.
Sa știi ca nu e coincidenta ca tatăl tău a început sa fie mai sever cu tine de la 10 ani fiindcă coincide cu vârsta la care te apropii de pubertate.
Bărbații sunt foarte ciudați pentru ca își iubesc fetitele pana în punctul în care se apropie ele de o vârstă la care își dezvolta propria conștiință și gânduri. El probabil vede ca te maturizezi și nu poate opri procesul, de asta e probabil panicat în sinea lui și e și mai răutăcios cu tine (încearcă cumva sa te controleze și mai mult prin comentariile pe care ți le face). Mai pe scurt, el într-un fel vrea sa te protejeze, dar face fix pe invers și te azmute împotriva lui.
Ti am zis toate astea fiindcă ma gândesc ca dacă tu începi sa înțelegi cum gândește el, îți va fi mai ușor sa nu pui la suflet la fel ca înainte. În plus, dacă crezi ca poți discuta deschis cu el o dată când nu e supărat și e calm, ar fi bine sa ii expui situația, ii explici cum te simți și poate realizează și el we face și își schimba atitudinea.
Sper ca te-a ajutat, Alexandra! Te îmbrățișez!