anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu este legal ca vânzătorii să le dea unor minori țigări, dar este legal să cumpere o pungă de cafea. Mi s-a spus de multe ori că țigările sunt mai puțin dăunătoare decât cafeaua. Sau și cu băutura, nu e legal să vinzi băuturi alcoolice unui minor, dar e mai ușor să îl convingi pe vânzător să-ți dea o doză de bere sau o sticlă de vin decât un pachet de țigări. De ce? Adică nu înțeleg, și să fii alcoolic e mai rău decât să fii fumător...Îmi poate explica și mie cineva care este logica?

5 răspunsuri:
| DeeaV a răspuns:

Sistemul din Romania nu prea are logica din nefericire. Ipocrizia ruleaza. Bineinteles ca alcoolul e mult mai daunator decat tutunul dar intr-o tara subdezvoltata ca a noastra, nu ai altceva de facut decat sa emigrezi.

| Etelca a răspuns:

Eu consider ca fumatul este mult mai daunator decat bautul unei beri... Daca vanzatorul ii da o bere unui copil de 15 ani, acesta nu se imbata de la atat, pe cand de la un pachet de tigari daca ti-ai cumpara in fiecare zi risti sa faci si cancer la plamani.Da, nu zic ca nu ar fi bine sa fie interzise amandoua pana la 18 ani.dar asta e acum.winking

| Sweetgirl69 a răspuns (pentru Etelca):

Cu banii pe care îi iei cu un pachet de țigări dai pe o sticlă de vin. Uite, cu o sticlă de vin, băută singur, te îmbeți...și mna, ești copil, nu? Nu zic că e bine să fumezi sau așa ceva, dar pur și simplu nimic nu are sens. Toate sunt date peste cap.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Legea din Romania prevede acelasi tratament pentru vanzarea tutunului si alcoolului minorilor. Ca vanzatorii nu respecta legea e alta treaba.

cafeau bauta cu moderatie este chiar benefica organismului lucru care nu se poate spune si despre tutun

| Winchester308 a răspuns:

Tu crezi ca o persoana care cumpara o sticla de vin sau de bere este alcoolica? Alcoolic inseamna sa bagi in tine alcool pana crapi, sa nu poti sta fara el.