| Dina a întrebat:

Nu pot sa inteleg, care e sensul proverbului"ochii care nu se vad se uita"?, adica, am doua variante:
1)cind doi prieteni se departeaza(in sensul se afla in locuri diferite)si asta fiind un timp mai indelungat, incep sa se uite, sa uite toate sentimentele care le aveau cind erau impreuna;
2)o persoana care este tacuta si ai impresia ca nici nu este observata de nimeni cel mai mult rau poate sa faca, uite asa tacind si facind cum s-ar zice...sau exista persoane care nici prin cap nu-ti trece ca te iubesc, pentru ca asta nu iti arata(deci ambele variante de la punctul 2 au cam acelasi sens);

Deci totusi care este sensul proverbului?

Răspuns Câştigător
| alledawn a răspuns:

Mai degraba prima varianta. Este vorba despre iubire, si cu cat se departeaza mai mult acele persoane, cu atat devine mai mare golul, mai mare uitarea.

4 răspunsuri:
| madalynutza_8886 a răspuns:

Buna ce nu inteleg eu este ca, uh ai de ales dintre aceste variante sau sa explici sensul proverbului?
Cand imi vei spune ce ai de facut de voi ajuta dar pana atunci nu.

| Abstract112 a răspuns:

Pai cand aud proverbul asta eu ma gandesc mai mult la prima varianta, mi se pare mai...adecvata sa zic asa proverbului.

| alexutza697595 a răspuns:

Prima varianta este adevarata. Poti sa ai multe trairi, dupa ce acei ochi nu se mai vad, relatia, comunicarea, totul se raceste.

| Dina explică (pentru madalynutza_8886):

Asta e si problema ca nu pot explica sensul corect al proverbului pentru ca am mai multe variante.