anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Offf, TPU.
Deci, cum sa incep: Sunt o nedezvoltata, da, asa este. Am 12 ani, in mai fac 13. Am 34 kg si 1, 50m, totusi mananc foarte sanatos si mananc mult si bine, dar picioarele mele sunt ca doua bete, sani am dar sunt mici.Colegele mele au asa niste picioare frumoase si rotunde si eu, mda cu betele mele. Vreau sa ma dezvolt, ciclul nu a venit si nu pare ca va veni curand. Ce sa fac?
Puteti sa imi recomandati produse ce contin mult estrogen? Si voiam sa va mai intreb daca e normal sa am 1, 50m la 12 ani?

Răspuns Câştigător
| Rd79 a răspuns:

Ok, deci mamanci bine. Dar ca faci miscare la ora de sport asta nu se prea pune big grin

Poti incerca si acasa diferite exercitii. Incearca de exemplu genoflexiuni, flotari, abdomene, etc. Nu multe, dar daca faci cateva zeci pe zi (nu deodata) o sa mai pui pe tine niste greutate.

Din cate stiu eu, menstruatia are legatura si cu cantitatea de grasime din corp. Daca ai putina grasime, poate sa nu vina chiar daca ai 25 ani.

La fel si cu sanii, ei au in mare parte grasime. Ai vazut ca fetele grase au sanii mai mari. La fel si unii barbati grasi big grin

19 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

1,5 e perfect, 34 kg nu prea. Ai vazut vreun medic? Nu suntem avizati sa ne dam cu parerea legat de posibile probleme medicale. Si parintii tai sunt slabi?

| Rd79 a răspuns:

La inaltimea asta ar trebui sa ai cel putin vreo 40 kg. Ce mananci? Poti da exemplu ce ai mancat azi? Si cat?

Miscare faci?

| Andreeush a răspuns:

Sunt persoane care se dezvoltă diferit.
Nu toată lumea e la fel.
Oricum ești prea mică acum, o să vezi că te vei dezvolta în următorii ani. Nu îți fă griji.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este normal sa ai 1.50m la 12 ani, dar nu-i normal sa ai doar 34 de kg, ceea ce arata clar, ca esti foarte slaba, indiferent ca tie ti se pare ca mananci mult.
Ciclul menstrual iti va veni la aceeasi varsta la care a venit si mamei tale, pentru ca o mostenesti genetic.
Tratamentele cu estrogen nu sunt indicate copiilor, ca iti afecteza drastic cresterea si te poti dezvolta ca un mostru.
Manaca sanatos si dubleaza cantitatea de mancare, ca sa se depuna ceva pe tine.

| Bettybat a răspuns (pentru aXy99):

Am fost la endocrinolog si a spus ca sunt sanatoasa, dar da mama mea cand era de varsta mea era exact ca mine

| Bettybat a răspuns (pentru Rd79):

Pai la mic dejun am mancat ou fiert si telemea cu niste paine cu nutella si lapte cu cereale. La scoala am mancat doua sendvisuri si un mar, cand am ajuns acasa la 5 am mancat ciorba de legume si spaghete cu carne, iar la cina o portocala, miscare fac, am de 2 ori pe saptamana sport la scoala si merg si la inot o data pe saptamana

| Bettybat a răspuns (pentru Violleta2022):

Paai, mamei mele i-a venit ciclul la 12 ani si jumatate, dar eu am imediat 13 ani si tot nu mi-a venit, s-ar putea sa ma mai dezvolt dupa ce imi vine ciclul?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bettybat):

La tine cresterea si dezvoltarea este incetinita foarte mult, de faptul ca esti foarte slaba (anorexica).
Te sfatuiesc sa mergi cu mama la un endocrinolog pentru ca esti trebuie sa primesti ajutor medical si sfaturi nutrioniste, ca sa te poti dezvolta. Hrana este esentiala si se pare ca tu nu mananci suficient, daca continui sa fii inca atat de slaba.
Bineinteles ca ciclul nu vine la fetele anorexice sau obeze, adica ori foarte slabe, ori foarte grase, fiind legat de declansarea unor probleme hormonale.
Ai mare nevoie sa iei in greutate macar 5-6 kg, ca sa declansezi cresterea si dezvoltarea si evident, sa-ti vian ciclul menstrual.
Nu stiu ce asteapta mama ta de nu te duce la medic, pentru ca, daca acum nu actioneaza sa te ajute, vei avea probleme foarte mari pe viitor, cu sanatatea si dezvoltarea.

| BunaZiuaMerio a răspuns:

1.50 e numai bine la 13 ani.Pana la 18 atingi si tu 1.60.Incearca sa ajungi macar la 45 kg.Tu tb sa te ingrasi pana la 45 kg eu trebuie sa slabesc pana la 45 kg?

Ideea e ca daca mananci sanatos esti slaba.Mai mergi si tu la KFC, McDonals sau la alte fast-food-uri.

| Bettybat a răspuns (pentru Violleta2022):

Offf, am mai spus ca am fost la endocrinolog si a spus ca sunt perfect sanatoasa confused

| Bettybat a răspuns (pentru BunaZiuaMerio):

Locuiesc in cel mai groaznic oras >:-( Zarnesti. Nu exista nici macar un fast food aici. DETEST ZARNESTIUL.

| Bettybat a răspuns (pentru Andreeush):

Andreush92, multumesc mult de incurajare :-)

Bine, am sa incerc, sper sa aiba rezultate bune

| Rd79 a răspuns (pentru Bettybat):

Ideea nu e 'sa incerci' ci sa faci asta zilnic. Nu o sa vezi rezultatele din prima, dar daca faci asta zilnic, intr-o luna o sa iei 1-2 kg garantat happy

Multumesc mult, m-am apucat de sport, am inceput sa mananc mai mult si acum am 45kg :-)

Super happy
Ti-au crescut si sanii? Ti-a venit menstruatia?

Sanii mi-au crescut un pic menstruatia inca nu dar sunt semne ca va veni curand

Mai asteapta, nu e nicio smecherie sa ai menstruatie.

| Anca2015 a răspuns (pentru Bettybat):

E perfect daca iti vine tarziu te tine pana app de 50 ani, mie mi-a venit la 11 ani si o sa ma tine pana la 42 maxim ca si maică-mea. Asa poti face copii si mai tarziu dar daca numai ai menstruatie la 40 adio.