| Anonimulantisocial17 a întrebat:

Pana la 15 ani am trait la bunici, care aveau mult teren, 3 vaci, porci, gaini, gradina etc am fost pus la munca sapat, greblat, etc. Si bunicii nu ma apreciau, spuneau ca ei la varsta mea faceau mut mai mult di din 2017 pana acum m-am mutat intr-o comuna decenta unde a cumparat mama casa fiind divortata si avem iarasi gradina mare plantata toata si sunt obligat sa fac treaba. Sa ud in gradina, sa sap buruienile si alte plante etc, lucrand cot la la cot cu mama si mama ma face putoare si zice ca nu o sa ajung niciunde in viata. Tinand cont ca alti baieti de pe strada mea nu fac nimic fiindca au parinti bogati si tot eu sunt putoare?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| aimullah123 a răspuns:

Te inteleg perfect!
Vezi tu ce se intampla, intre tine si parintii tai e o diferenta mare de ani, nu mai zic de diferenta de varsta intre tine si bunicii tai.
Habar n-au ei ce impact are, ca parinte, sa ii spui fiului tau "putoare" sau "nu esti bun de nimic". Ei cred ca asa te motiveaza.
Nu stiu ei ce e aia educatie. Imi dau seama cat de mult te streseaza faptul ca te obliga sa faci ceva ce nu iti place. Suntem in 2020, nu mai suntem pe vremea comunismului cand se voia ca toti oamenii sa fie la fel. Poate ai auzit pe cineva spunand macar odata "vreau sa fim in randul lumii".
Deci tu trebuie sa faci in viata ce doresti. Nu trebuie sa devii agricultor dar e absolut necesar sa ai o ocupatie. Noi oamenii suntem facuti sa fim activi. Poate auzi si tu pe la stiri ce se intampla cu un om care nu face nimic, se ingrasa, se imbolnaveste sau se apuca de droguri, de furat, devine un criminal sau cine stie ce mai face.
E imposibil sa nu existe un domeniu care sa iti placa foarte mult.
Fiecarui om ii place sa faca ceva. Chiar si atunci cand eram mici si ne intreba cineva "tu ce iti doresti sa devii cand vei fi mare" stiam ce sa ii spunem.

Concluzie:
Lasa-ti parintii si bunicii sa traiasca asa cum au trait pana acum si nu incerca sa ii contrazici pentru ca nu vei reusi. Accepta-i asa cum sunt.
Tu gandeste in felul tau, fii original dar ai grija sa respecti mereu niste norme( niste reguli care prescriu comportamente acceptate de o colectivitate).
Gaseste-ti un domeniu care iti place.
Fa-ti o iubita si invata ce este dragostea. Vei secreta hormoni antistres si te vei simti super.
Sa fii 100% sigur ca nu esti o putoare, esti demn de apreciere, esti minunat pentru simplu fapt ca existi si iubeste-te pe tine asa cum esti.

winking

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"bunici nu ma apreciau...si mama ma face putoare "

dacă doi (sau trei!) iți zic ceva asemănător, e ceva adevăr pe acolo!

| Anonimulantisocial17 explică (pentru sierra1):

Ma fac putoare fiind ca ma plang nu fiind ca nu fac nimic, Treaba pe care o fac o fac cu scarba, m-am saturat sa fiu taran,, vreau sa evoluez, Vecini, colegi de varsta mea, care nu fac nimic nu au nici o obligatie fiind ca au totul asigurat de parinti, eu chiar daca muncesc in gradina,(chiar si azi am avut treaba nu am bani fiind ca mama luceza pe 1500 lei si nu are de unde sa imi dea chiar daca muncesc.Iar colegi, vecini primesc bani de la parinti fara sa faca nimic.

| Andreeush a răspuns:

Dacă te plângi de viața la țară și nu îți place munca de acolo atunci de ce nu îți cauți în altă parte de muncă? Caută-ți ceva cu chirie la oraș dacă nu ești mulțumit.

| Anonimulantisocial17 explică (pentru Andreeush):

Deocamdata nu pot fiind ca sunt in clasa 11 si mai am un an de liceu dar dupa ce termin clasa 12, nu stiu daca iau bacul, o sa ma chinui sa il iau (oricum nu are cine sa m, a intretina la facultate chiar daca as vrea sa merg).O sa imi caut un loc de munca si chirie

| UniUnicornul6373 a răspuns:

Așa fac și părinții mei. Spun mereu că ei făceau mai multe lucruri când erau de vârsta mea.Mereu mă compară cu cei care fac mai multe decât mine. Este cam așa:"Uite că X este mai mică decât tine și face mai multe decât tine." Dar niciodată nu mă compară cu cei care sunt mai mari decât mine și ei chiar nu fac nimic.