| Almássy a întrebat:

Parca nu sunt eu...
Am intrat la liceu la mate-info..cu sperantelaughing clasa 09 M-am straduit o gramada sa invat ..sa invat si pana la urma s-ar putea sa nu imi iasa media nici 9, 50! La romana eram de 10 si acum am luat 6 in test. a fost o zapaceala uriasa la test, nici macar sinonimele nu le stiamlaughing si in fine... in mare parte la teste din neatentie iau note mici chiar daca invat acasa o gramada. Dupa ce vad nota si imi dau seama ca stiam de mai mult incep sa ma bata "ideile"big grin big grin De exemplu la chimie as fi facut testul perfect de 10.00 daca nu as fi inteles straturi in loc de substraturi, asa ca am luat 8.50.
M-am demoralizat complet... Ce as putea sa fac. ..sa-mi revin cumva?happy

5 răspunsuri:
| Memecy a răspuns:

Ai transoformat notele într-un obiectiv, dar cred că obiectivul este acela de a cumula cât mai multe cunoştinţe sau ceva de similar.În continuare ce pot să zic dă-ţi singur sfatul! big grin

| BlackEyedGirl a răspuns:

La liceu e foarte diferit fata de generala. Acum sunt si profesorii mai severi, mai cu pretentii, mai sunt si unii care dau note mici pentru ca nu faci meditatie cu ei. Bine, mai sunt unii care sunt prosti, pe romaneste spus. Bine, de obicei intr-a 9-a e concurenta mai mare intre colegi, vor toti sa demonstreze ca sunt buni, dar crede-ma, nu mai conteaza notele. Tu invata cat poti de mult, cel putin acum si la anul, dar nu te astepta ca notele primite sa reflecte adevarata ta valoare (uite iti dau un exemplu, cand eram eu intr-a 9-a aveam o profa la informatica si ne stresam toti sa trecem clasa ca era greu rau de tot si era o fata care acea la toate materiile 10 si la informatica i-a dat 10 ca sa nu ii strice media, desi ea era la fel de "buna" ca si restul) Daca esti hotarata la facultatea pe care vrei sa o urmezi, sau te hotarasti pe parcurs, crede-ma ca dintr-a 11-a nu o sa te mai intereseze decat materiile pentru bac (si examen daca dai) si intr-a 12-a o sa vezi ca o sa iei si note mai mici si nu o sa iti mai pese deloc, pentru ca or sa vina profesorii cu pretentii mari cu materiile care nu iti trebuie (de exemplu tie pentru facultate iti trebuie matematica si fizica, la materiile astea nu o sa faceti mare lucru, in schimb o sa faceti foarte multa istorie si geografie, desi nu iti trebuie la nimic, presupun ca in cazul asta nu o sa te stresezi atat cu astea si o sa te multumesti si cu note mai mici) Deci sfatul meu este sa nu te mai stresezi cu notele, asa e la liceu, tu invata in continuare cat poti de mult, iar cand te hotarasti la ce facultate dai, sa te acezi in primul rand pe materiile care iti trebuie.

| mius a răspuns:

Daca te-ai demoralizat eu zic sa renunti la internet si aplica metoda "Surprindeti profesorul, citeste o carte"

| DiaconitaBianca a răspuns:

La teste incearca sa nu te m-ai grabesti ( si eu am problema asta ) si dupa ce tremini verifica de 2 ori testul inainte de al da. happy

| Almássy explică (pentru mius):

Noi citim pentru scoala o carte la cam 2 saptamani. in plus 2 carti pe semestru la jurnalul de lecturalaughing cate sa mai citesc.