Explica-le frumos ca pur si simplu nu suporti sa mananci acel lucru. Eu spre exemplu nu mananc nimic ce contine branza, gen macaroane cu branza, placinta cu branza, etc. Mama face tot timpul, dar eu nu mananc. NU ma obliga insa, pentru ca mai face si un alt fel de mancare.
Incepe sa gatesti tu singura daca vezi ca nu ai incotro.
Roaga-i sa te lase pe tine sa gatesti, nu fiindca nu-ti place mancarea ci fiindca asa mama ta va avea mai mult timp liber. Si apuca-te serios de treaba asta. Ai grija sa nu lipseasca niciodata mancarea gatita, sa le faci fiecaruia cate o surpriza culinara, sa te modulezi in asa fel incat toata lumea sa fie multumita. E adevarat ca asta iti va lua mult timp, dar merita ca sa fie pace si armonie in familie.
Incerc sa-mi fac eu mancare dar ei zic k dc nu mananc ce fac ei si incerpe cearta...si uneori nu ma lasa sa-mi fac mancare
Si eu am avut aceeasi prolbema ca si tine!
Am discutat cu mama si am ajuns sa invat sa gatesc. acum imi gatesc ceva repede daca nu imi place cea facut mama de mancare!
discuta cu mama ta!
Fata draga ...nu fi trista...ca nu ai manact ce-ti da mama... DACA ESTI SINGURUL COPIL LA PARINTI MI SE PARE NORMAL SA FI MOFTUROASA, fiindca asa te-au invatat ei de mica...sa-ti dea ce este mai bun, mai proaspat... dar acum ca te-ai facut mare ei au crezut ca au scapat de grijile de cand erai copil de-o scheoapa si poti ingera tot ce-ti da de gura. Incearca sa-ti papi si tu ce-ti da mamicuta ta ca nu lesini si diversifica-ti gusturile...mai tarziu ai de suferit...VEI FI SI TU MAMA!
Atragele atentia cand lor nu le place ceva, incearca sa-ti mai gatesti si sg...