| Ahrixxxx a întrebat:

Poate sa imi spuna cineva pas cu pas cum a luat permisul de condus?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez plecand de la 0?

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

1. Te inscrii la o scoala de soferi.
2. E nevoie sa treci niste teste efectuate destul de sumar: vedere, echilibru, psihologic la un cabinet pe care ti-l vor recomanda cei de la scoala de soferi.
3. Daca totul este in regula, incepi orele de legislatie (o saptamana sau doua, depinde de scoala).
4. Incepi orele de condus. In timpul asta, te apuci si de invatat.
5. Dupa ce ai incheiat 15 sedinte, va trebui sa mergi sa dai sala.
6. Daca vei promova examenul, vei fi programat/a pentru traseu. Asteapta-te ca programarea sa fie peste 3-4 luni.
7. Va fi nevoie sa iti iei ore suplimentare. De asemenea, daca ai vreun prieten care iti poate imprumuta masina, intr-o parcare de exemplu, ar fi super.
8. In ziua examenului vei avea emotii, insa daca esti bine pregatit si nu esti o persoana super emotiva si super anxioasa, vei promova. Mai aud pe unii ca zic ca au picat din cauza emotiilor. Nu prea i-as crede. De asemenea, se mai aude ca politistul face tot posibilul sa te incurce si asa mai departe. Or mai fi si cativa din astia, insa foarte putini. Majoritatea politistilor se comporta corect cu cursantul.

Pe langa banii pe care va trebui sa-i platesti pentru a te inscrie la scoala de soferi, pune si ceva deoparte pentru ca vor mai trebui achitate niste taxe in ziua examenelor.
Daca se intampla sa pici, cu siguranta te vei simti oribil, insa incearca sa nu te descurajezi. Am reusit eu, care acum 2 ani nu ma vedeam absolut niciodata la volan si nu aveam nicio treaba cu condusul, cu mecanica si, in general, cu masinile happy
Daca ai nevoie de detalii suplimentare, astept.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

1. Inveti foarte-foarte bine legislatia rutiera, fara de care, nu poti sa te descurci in trafic, ca nu stii ce trebuie facut corect si ce trebuie evitat, in trafic
2. Inveti sa faci chestionarele (sute de intrebari cu mai multe posibile raspunsuri, din care, doar unul este corect)
3. faci scoala de soferi (30 de ore de traseu cu instructorul alaturi), nefiind permis sofatul cu un parinte sau prieten.
4. faci analizele medicale pentru testul de permis
5. dai testul de cunsotinte pe computer
6. dai traseul, dupa ce iei testul de computer
7. daca ai luat testul de cunsotinte si traseul, astepti max.7 zile, sa-ti vina permisul acasa

Sustinerea examenului de soferie se poate da, dupa implinirea varstei de 18 ani, dar scoala de soferi se poate incepe cu 3 luni inainte.

| Ahrixxxx explică (pentru AFR81):

Stii cumva daca poti sa alegi intre ce ore sa faci scoala de soferi sau e un program standard?
Vreau sa ma inscriu peste 2 luni dar eu am si liceul dimineata.

| AFR81 a răspuns (pentru Ahrixxxx):

Da, cum sa nu. De comun acord cu instructorul, se poate gasi o ora convenabila pentru amandoi.