| Unearth a întrebat:

Pot pati legal ceva daca am rugat un prieten sa se ia de cineva? Tipul asta la mine la liceu se ia de mine mereu, ma loveste, impinge, jigneste cu toate ca eu chiar nu ii fac nimic. Fizic nu pot sa ii fac nimic, eu sunt mai mic si el e ditamai tancul, asa ca am rugat un prieten mai facut sa se ia azi de el.

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Se numește instigare și nu e de bine, vezi și aici:

https://www.mediafax.ro/......r-16851113

| devilshelp a răspuns:

Nu mai sta singur ca sa nu se mai ia de tine. Automat cand ai un grup de prieteni ei iti vor lua apararea fara sa ii rogi. Esti minor, deci politia nu prea se intereseaza, va zice ca e doar o neintelegere intre copii. Daca ii spune dirigintei poate ori sa te certe ori sa iti scada nota la purtare. Dar nu ar fi prea inteligent daca te-ar parî stiind ca si el se ia de tine mereu

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Traiesti in Romania man. Nu-si bate politia capul cu treburi de genul. Maxim o amenda ( si aia data la misto daca e data )

| Unearth explică (pentru devilshelp):

Dirigintei nu-i pasa, zice ca e o treaba de copii, nu ma crede ca e chiar serios subiectul. Eu am deja 18 ani, dar el nu. Faza cu grupul de prieteni e mai grea, eu nu sunt super sociabil, am cativa prieteni buni, nu sunt vreun popular. M-am gandit sa cumpar un spray in caz ca se mai ia de mine, vreau sa il sperii si sa inceteze. Stiu ca daca continui asa, el nu va inceta.

| aimullah123 a răspuns:

Mi se pare normal ca cineva sa il trezeasca la realitate pe idiotul care te agreseaza. Si oricum nu ar putea demonstra ca tu le-ai pus pe ala sa se ia de el, poate doar daca recunoaste prietenul tau. Nasoale ar putea sa pateasca prietenul tau dar tu nu cred.

| devilshelp a răspuns (pentru Unearth):

Probleme nu o sa ai daca zici ca pe diriga nu o intereseaza. Nu cred ca le va spune parintilor deci esti ok. Cat despre cealalta chestie, pana nu se invata minte va continua. Baiatul pe care l-ai pus sa se duca la el ce a facut? L-a injurat sau l-a batut? Si a mai continuat sa se ia de tine dupa aceea?

Maine dupa scoala va merge. Sper sa il ia la bataie, dar la cat e ala de mare, sper sa nu isi ia bataie

| devilshelp a răspuns (pentru Unearth):

Ramane de vazut. Sa scrii ce s-a intamplat

| Ela05 a răspuns:

Da ai putea păți ce a legal, deoarece este instigare la violență, etc. Însă sincer nu cred că politia română se complică așa mult în cazurile acestea. Așa că nu cred că vei păți ceva. Și idea cu spray-ul este destul de bună. Încât diriginta ta poate fi denunțată dacă nu ia masuri în contra bullying-ului.
Încearcă și vorbește și cu directorul școli, dacă nimeni just face nimic spune că îi vei denunța deoarece rămân indiferenți în fața unui caz de bullying, practic promovează bullying-ul în școală.

N-a mers prea bine, s-a dus prietenul meu singur si a inceput sa se ia de el, l-a impins si dupa asta el l-a impins la loc, l-a daramat si l-a lovit cu pumnul. A zis prietenul meu ca acum e ceva personal si o sa mearga vreo 4-5 data viitoare sa il aranjeze pe animal.

| MadnesOfJuice a răspuns (pentru Unearth):

Ia-ti si tu un briceag la tine. Poate il calmezi de tot.

| Unearth explică (pentru MadnesOfJuice):

Nu am tupeu, dupa ma bag in probleme serioase cu politia, amenint un minor cu arme albe