1. foloseste-te de orgoliul ei: tipa asta nu are deloc respect pentru sine? se injoseste doar pentru un baiat?
2. foloseste-te de stima ei de sine: "tu incerci sa arati cat mai bine nu? atunci de ce iti provoci urme acum? vei arata oribil"
3. foloseste-te de religie: daca crede in D-zeu spune-i ca este pacat sa te tai. Dumnezeu ti-a dat corpul, tu trebuie sa ai grija de el si sa il pretuiesti, nu sa il mutilezi"
4. fa-i lipeala cu cineva : gaseste-i un prieten
5. convinge-o sa-l uite : fa-i cunostinta cu persoane noi, iesiti in oras mai des si incercati sa va distrati atat de tare, incat sa uite de el (ai grija! fara localuri cu indragostiti!)
6. foloseste-te de prietenia vorstra: spune-i ca daca chiar te considera prietena ei, sa faca un compromis pentru tine si sa se opreasca, spune-i ca ai o senzatie super nasoala cand afli ca ea s-a taiat iar, spune-i ca ti-e frica ca i s-ar putea intampla ceva
7. foloseste-te de societate : "ce vor crede parintii tai, profesorii si colegii daca vor vedea ce ti-ai facut!?!?"
cam astea sunt ideile mele, sper sa mearga, scuze daca nu te-am ajutat
Vorbeste cu parintii ei. Trebuie ajutata de un psiholog, nu poti sa o ajuti tu.
Pai ar trebui ca parintii ei sa o supravegeze mai de aproape si sa porti o discutie cu ei.Trebuie dusa la un psiholog cu care sa discute in particular probleme ei.
Cred ca prietena ta are nevoie sa vorbeasca cu un psiholog, sau cel putin, cu un adult(de preferat mama ei ). Comportamentul asta nu e normal.
Eu zic sa nu mergi asa departe. calm, e posibil sa o faca din vedetism. daca vrei sa o ajuti incearca sa ii arati ca tipul respectiv nu merita de nicio culoare eforturile ei, si spune-i ca tipul nu o va aprecia si daca continua in prostia asta si el afla o va considera o ciudata si atunci chiar nu va mai avea nicio sansa cu el. incearca sa aberezi pe tema asta, distrege-i atentia.