Prietena ta nu prea iti mai este prietena. Este invidioasa pe tine si cauta sa iti faca rau. Nu cred ca o mai poti intoarce unde a fost, invidia este boala grea. Iar daca vorbesti cu ea, te va lua in ras. Nu ii mai spune secrete s nu ii mai cere sfaturi, nu strica relatia cu ea, da gandeste-te incet-incet sa iti faci o alta prietena.
Poti fi campionul zilei dand raspunsuri aiurea la kilogram, nu e nici un merit.
Riscul cu secretele este la fel de mare oricand. Orice informatie expira la un moment dat, poate ca nu mai e de actualitate, poate ca una din voi pleaca la o alta scoala. Nu poti face ceva despre secretele tale pe care le stie ea astfel incat sa expire?
Incearca sa discuti cu ea, spune-i ce te deranjeaza dar fa-o intr-un mod delicat, ca sa n-o superi.
Eu cred ca ar trebui sa-i spui, sa o incurajezi sa fie ea. Ca poate fi deosebita, si prin ceea ce este ea. Poate te invideaza pentru ceva ce tu ai, si ea nu are : da-i din principiile tale, dar cu grija, de a nu o transforma si mai mult in tine.
Poate a vazut la tine ca tie iti merg toate lucrurile bine, iar ei nu. Incurajeaz-o! Discuta cu ea, ce o deranjeaza, ce suparari are. La inceput nu va vrea, si va rade. Dar poate ti se va deschide curand. Iar atunci sa-i dai prietenia, respectul si dragostea ta - ca intre voi, fetele. Asa imi place, cum voi, fetele va incurajati reciproc!
Si nu in ultimul rand, cu rugaciune.
Paste fericit!