Ai scris foarte mult despre acest coleg fapt ce denota gradul ridicat de frustrare. Eu daca as fi in locul tau as proceda asa:
1 II spui frumos ca nu il poti ajuta cu licenta deoarece iti este greu sa te concentrezi pentru a ta
2 Incearca sa nu mai imprumuti bani de la el
Eu nu inteleg, de bani cu totii avem nevoie cu atat mai mult cu cat tu ai pensie de urmas si nu stai pe roze cu banii daca vroiai sa faci un ban cinstit ii spuneai ca ii faci licenta dar costa, ii spuneai 1000 lei de exemplu, el accepta sau nu interesul era in primul rand al sau daca nu vrea sa isi stoarca creierul pentru licenta.
problema este in primul rand atitudinea ta si pe urma a lui, tu i le servesti la fileu iar el doar le prinde. Greseala este in primul rand a ta ca i-ai permis abuzul
Si incredere maxima trebuie sa ai doar in tine.
Succes la licenta.
Să-nțeleg că voi da examenul privind felul de a alege să ajut orbește pe cineva, să folosesc mai mult "inima", în loc să judec lucrurile la rece, și să aleg să spun stop dar să fiu totodată diplomat.
O să fie puțin mai greu, va trebui să-mi pregătesc ceva strategie, să mă gândesc cum să reacționez când vorbesc cu el ca să-i transmit că nu fac pe gratis muncă dublă.
Asta fiindcă de când a venit vorba de licența el mi-a tot adus aminte de asta, deci semn că are nevoie de mine.
Și... mi-am amintit că mi-a dat de două ori o perche de căști pe gratis (i-am cerut), fiindcă a avut nevoie. Iar de ziua mea mi-a dat 50 de lei. Dacă toate astea sunt o strategie a lui ca să fiu destul de disponibil când are nevoie de ajutor și să mă facă să mă simt vinovat dacă l-aș refuza consider că i-a mers și încă îi merge faza.
Problema e ca tu te vinzi ieftin.Tu trebuia sa profiți de incapacitatea lui și comoditatea lui în schimb el te domina.
Doua sfaturi.
1. ii ceri bani seriosi daca vrea sa ii faci tu licenta ca ai muncit destul pe gratis pentru el. Oricum cand va fi vorba de abgajat si seriozitate la locul de munca tu vei avea de castigat... sa sperma.
2. Sfatul 2, daca esti student la vreo facultate cu profil IT nu fa la licenta treaba aia cu magazinul online... adica e un proiect banal pentru un curs de baze de date nu pentru o lucrare de licenta.