| mitzuthebest a întrebat:

Sal TPU, am observat ca mi-a aparut pe un dintele din fata o mica pata alba...am fost la dentist si mi-a spus ca se datoreaza schimbarii culorii dintelui sau ceva de genu, nu prea am inteles deci va rog pe voi daca puteti sa ma lamuriti... FUNDA.

Răspuns Câştigător
| znstr a răspuns:

Acea pata alba poate sa fie depunere de tartru, fie fluoroza dentara, adica schimbarea culorii dintelui din cauza consumarii unor in exces a fluorului pe timpul cresterii dintilor. Nu e ceva de care sa te sperii, e ceva care are un aspect inestetic intr-adevar, ca si eu am asa ceva, dar nu stiu daca este vreun remediu pentru indepartarea lui. Daca vrei neaparat sa nu se vada, mergi sa-ti faca o albire dentara, asa nu se va vedea (mascarea fluorozei) sau alte proceduri cunoscute de medicul tau stomatolog. Pana atunci continua sa te speli bine pe dinti, sa eviti aparitia cariilor. Pata aceea alba nu e ceva atat de grav. Poti cauta si pe net despre fluoroza dentara si vezi ce-ti zice. Pa pa!

2 răspunsuri:
| Serafir a răspuns:

Te transformi! straight face

| znstr a răspuns (pentru znstr):

Unor produse ce contin fluor/consumarii in exces a fluorului* scuza-mi exprimarea.