| adyy33 a întrebat:

Sal TPU eu am un motor si vreau sa-l fac sa se invarta mnai incet fara rezistenta sau transformator (cum sa fac?) funda

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Atunci mai simplu poţi folosi un motor de ştergător de parbriz de la o maşină dată la fier vechi.

8 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Nu ai specificat ce fel de motor ai. Contează foarte mult puterea şi tipul. Cel mai simplu şi universal valabil este modificarea turaţiei prin folosirea unor fulii de dimensiuni corespunzătoare.
Înafara posibilităţii modificării turaţiei în mod mecanic mai există posibilitatea folosirii montajelor electronice, dar preţul creşte exponenţial în funcţie de puterea motorului.

| adyy33 explică (pentru Arthur):

Da nu stiu ce turatie are nu stiu nimic e ruginit tot si le-am primit de la un prieten din cate se pare e rebobinat si nu e centrat bine dar in rest n-are nimia pe el sa vad de cat e crying

Daca ii pun o dulie cu un bec inainte care ii va consuma din curent el ne mai avand cu ce sa se alimenteze cu 220 v nu sar invarte mai incet?

| Arthur a răspuns:

Să înţeleg că este motor de 220. Spune-mi la ce vrei să-l foloseşti ca să te pot ajuta. Dacă e de putere ceva mai mică ( mai mică de 1000W ) poţi folosi regulatorul de la un aspirator defect care are inclus acest tip de reglaj.
Un bec cu filament te-ar putea ajuta oarecum ( dar nu în sarcină ) dacă ar avea o putere de lucru aproximativ egală cu puterea motorului.

Pai mil trebuie sa fac o masina de bobinat

altceva nu stiu de cat e

| Arthur a răspuns:

Pentru o maşină de bobinat te sfătuiesc să foloseşti un pistol de înşurubat cu acumulator sau motorul de la o maşină de cusut electrică ( din pedală poţi regla turaţia ).

La pistol de insurubat ma gandeam si eu dar chestia e ca de unde bani... am doar 16 ani nu prea stiu eu despre ce vb da vreau sa-mi fac masina mea de bobinat ca m-am saturat sa bobinez la mana

Ok mersi mult