| adinna84 a întrebat:

love struck Am o problema, cu care majoritatea adolescentilor cred ca se confrunta... Daproape un an, am acnee si numai scap de ea, am incercat tot felul de creme, chiar si Zyneryt, a fost bun o perioada, dar dp ce l-am intrerupt au inceput sa reapara. Am folosit si 2 tratamente facute special in farmacii, pentru 2 3 luni au fost bune, dar apoi au inceput sa din sa apara. In luna decembrie a anului trecut am fost la dermatolog si mi-a prescris diane 35.aceasta este a patra luna de cand le iau. Schimbari nu prea se vad, unele foarte mici. Nu stiu ce sa mai fac cu ele. Ma puteti ajuta? Ce sa mai incerc? Si aceste anticonceptionale diane 35 sunt bune? Vor trece de la ele? In cat timp? Doctorita a spus ca dp 3 4 luni se vad rezultate, dar mie tot imi ies si arata groaznic fata mea. Multumesc mult.

9 răspunsuri:
| lacrimanegru a răspuns:

Din cate stiu eu pentru ca avea o colega de-a mea de clasa nu trec cu creme. a fost la o cosmeticiana si ia curatat fata si i-a dat niste creme care le usuca. dar trebuie sa mergi frecvent. nu trece repede.

| SupPeeps a răspuns:

Mai putin machiaj, chiar deloc. Zilnic apa calda cu sapun, ceva pentru copii, Dalin, etc; la mine a mers.

| Liviu_2019 a răspuns:

Incearca sa folosesti creme precum Retin A, Skinoren Gel, Brevoxyl sau Isotrexin.Nu pe toate ci doar doua de ex Retin A/Isotrexin si Brevoxyl sau alta combinatie. Tin sa precizez ca am 25 de ani si de la 14 15 ani ma confrunt cu problema asta si sunt foarte in tema cu problema. Important e sa tratezi prb si in interior adica sa inghiti ceva pastile precum vitamin a, e sau/si antibiotice doxicilina, unidox si mai sunt si altele. Dar important e sa nu le iei de capul tau ci doar la recomandarea medicului. Si in functie de cat e de grava acneea pana sa vezi primele rezultate poate dura 1 2 3 luni depinde. Important e sa fii CONSECVENTA. Si eu eram disperat de prb asta si schimbam cremele de la o luna la alta si nici un rezultat nu aveam si in plus de asta mai cheltuiam si nu stiu cati bani. Am cumparat o gramada de creme si degeaba mai ales dermatocosmetice. Incearca cremele alea de care ti-am zis eu la inceput. Sunt cele mai bune, crede-ma. Cauta despre ele si pe alte forumuri si ai sa vezi ca vei gasi pareri pozitive. Chestia e ca cele pe baza de retinol precum sunt Isotrexin si Retin A nu prea se recomanda sa le folosesti dimineata deoarecel sunt fotosensibilizante si te poti arde cum am patit eu si e foarte nasol. Si sa folosesti dimineata acum ca o sa vina soarele o crema cu factor de protectie gen Uriage fluid pentru ten gras sau Photoderm dar ai grija ca unele desi se doresc a fi pentru ten gras tot grase sunt. Deci vezi si tu le incerci. Pentru fete anticonceptionalele sunt bune. Am vazut si pe alte forumuri de Diane 35 ca e folosit. Dar repet consecventa e foarte importanta.
Daca mai intrebari imi poti da mesaj.
Pa Pa!

| Liviu_2019 a răspuns:

Aaa am uitat sa iti zic. Daca folosesti fond de ten renunta la el, neaparat. Ala it acopera cosurile dar nu iti lasa tenul sa respire si iti astupa porii. Deci contribuie si el la formarea de cosuri.

| adinna84 explică (pentru Liviu_2019):

Mersi pentru sfaturi. Am luat si doxiciclina cateva luni si nu au fost asa bune. Imi vor trece de la diane35? Chiar nu stiu ce sa mai fac cu ele crying...o prietena de-a mea, a folosit argila, dar se vede ca am unten sensibil si cu aproape nimic nu trece crying...

| Liviu_2019 a răspuns (pentru adinna84):

Hmm, ciudat dc zici ca ai luat si doxicilina. Argila nu cred ca e exceptionala, eu unu nu prea am folosit ca nu am avut incredere dar dc vrei poti sa incerci dar pe durata mai lunga 3 4 5 luni, 2 3 sedinte pe saptamana. Dar nu mi-ai zis de creme, astea sunt importante. Ce creme ai folosit sau folosesti?

Am foslodit cateva creme naturiste, pe baza d aloe vera si galbenele, nici cu ele nu mi-au trecut. Cand am fost la dermatolog, mi-a dat o reteta compusa dintr-un var care trebuie aplicat pe fata curatata doar seara, iar dimineata spalat cu sapun sebamed. In vara am folosit aceasta reteta timp de 3 4 luni. Imi trecuse din ele love struck mai ramasesera doar semnele, iar dupa o perioada au inceput iar sa reapara...plus ca iau si diane 35...

| Liviu_2019 a răspuns (pentru adinna84):

Stiu ca si eu am folosit o solutie alba o perioada dar aia era pentru cosurile deja aparute nu pentru prevenirea altora. Eu unu iti recomand Retin A, o data la doua seri, vezi ca s-ar putea sa fie cam agresiva dar te dai si tu la inceput intr-un strat subtire 2 3 saptamani vezi cum reactioneaza si dupa poti sa cresti frecventa. Dar te previn trebuie sa ai rabdare. E un tratament de lunga durata cam 6 luni. Retin A iti exfoliaza pielea si te ajuta si pentru semne pete ramase de la acnee. Si dimineata te mai poti da cu brevoxyl dar nu iti recomand acum in perioada asta ci dupa ce incepi cu retin a si vezi cum reactioneaza. Dar te avertizez Retin A e de regula foarte agresiv si ai grija. Trebuie sa te dai intr-un strat subtire deoarece te poti irita rau si ma injuri dupa aia. Si numai seara sa te dai cu retin a. Daca retin a e prea agresiv poti incerca Isotrexin Gel e un fel de retin a dar mai putin agresiv. Acum depinde de tenul fiecaruia stii cum e.
Cu privire la produse naturiste. Hmm eu unu nu prea am incredere in ele.
Cele mai bune creme pentru acnee sunt cele de care ti-am zis eu la inceput.

Multumesc foarte mult. Voi incerca. Sper sa mearga :X:X:X :*:*