| BlueSky14 a întrebat:

Saluatre TPU! In intrebari anterioare puse de mine, v-am spus ca am la mana un fel de dermatita de contact. Din cate am inteles eu de la acest internet, am de fapt o eczema. O am din iarna lui 2019-2020. Treaba e ca mi-a trecut acum cateva luni si mi s-au iritat iar maninile. Anul asta dau si evaluarea si cum sunt eu anxioasa, am tot felul de ticuri, si de curand am inceput sa ma scarpin pe maini din cauza stresului. Mi s-a iritat foarte rau la mana stanga si imi vine sa ma scarpin in continuare, cu toate ca ma doare. I-am spus si mamei sa ma duca la doctor(iar) si vedem ce as putea face. Cum are treaba... zice ca o sa imi faca programare din vara 2024... Acum ca o sa dau simularile, o sa mi se faca si mai rau rana(sunt 100% sigura). O sa ma intrebati, "dar de ce nu iti dai cu nimic pe mana?" Imi dau cu o crema pe care o foloseste si mama(mostenind eczema asta de la ea), dar am senzatia ca nu e buna. Am luat si pastile, tot felul de creme in perioada 2021-2022 si nu au avut un efect foarte mare. Am sa las niste poze cu mainile mai jos. Treaba e ca mana dreapta a fost mai rau de atat, acum este mult mai bine, doar ca ma enerveaza rana de la degete. Ce as putea face in legatura cu asta?

https://files.fm/u/ty2y8fxpjm

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

O sa ma intrebati, "dar de ce nu iti dai cu nimic pe mana?"

nu, o să intrebăm: de ce nu te duci la un dermatolog?

| StoicAnalysis a răspuns:

Du-te la un dermatolog. O sa-ti prescrie o alifie cu corticosteroizi pentru inflamatia pielii si o sa iti explice ce ai voie si ce nu ai voie sa faci. Cel mai probabil ai dermatita care se activeaza pe baza de stres, de la rani si de schimbarea anotimpurilor. Asa am si eu. Si o tin sub control cu evitarea stresului plus o igiena pusa la punct.